Politerno > Україна і світ > Тимошенко: “Нам потрібно підтримати Зеленського. Йому важко тримати удар”

Тимошенко: “Нам потрібно підтримати Зеленського. Йому важко тримати удар”

  • 28 Вересня, 2019
  • 1651 Переглядів
  • 0

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко підтримала президента Зеленського в його розмові із Трампом.

Такий висновок можна зробити зі слів політика в ефірі “Свободи слова” із Савіком Шустером.

Тимошенко заявила, що розмова Трампа і Зеленського викликала в усьому світі “інформаційне цунамі. Немає такого каналу або видання, які не висловилися щодо цього питання”.

За словами лідерки “Батьківщини”, навіть якби президентом України був “супердосвідчений”, то це цунамі збило б і його.

Вона наголосила: “Наш президент не мав досвіду і не міг знати, що і як відповідати. У нього брак досвіду – звідси пасажі в бік ЄС. Нам потрібно адекватно ставитися і підтримати Зеленського. Йому складно і важко тримати удар”.

За її словами, наша країна перебуває у світі, де “колосальна турбуленція”.

“Ми не маємо права стати частиною чужих виборів. У США нас підтримують і демократи, і республіканці. Україна – це одне з тих небагатьох питань, яке їх об’єднує”, – резюмувала Тимошенко.

Напередодні Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Із тексту розмови випливає, що Дональд Трамп неодноразово наполягав на тому, щоб український президент Володимир Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Як заявив конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році Джо Байден, президент США Дональд Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо порушень під час телефонної дрозмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

На тлі скандалу за участі Трампа і Зеленського спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE