Politerno > Україна і світ > Білий дім оприлюднив стенограму першої розмови Трампа із Зеленським

Білий дім оприлюднив стенограму першої розмови Трампа із Зеленським

  • 15 Листопада, 2019
  • 938 Переглядів
  • 0

Білий дім опублікував стенограму першої телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Телефонна розмова відбулася 21 квітня після перемоги Зеленського на президентських виборах, за два місяці до телефонного дзвінка 25 липня, який знаходиться в центрі розслідування про імпічменту Трампа.

Згідно із стенограмою, Трамп привітав Зеленського із перемогою і заявив, “що не має сумнівів, що ви будете прекрасним президентом”. Він також запросив Зеленського до Білого дому.

Трамп останнім часом неодноразово згадував про цю телефонну розмову і говорив, що в ній не було ніяких порушень, як і в розмові 25 липня, зокрема, не було натяків на необхідність розслідування проти Джо Байдена та його сина.

Видання DT.UA опублікувало повний переклад документу:

Трамп: Хочу привітати вас з чудовим результатом і з приголомшливими виборами.

Зеленський: Радий вашому дзвінку. Дуже дякую. Дуже радий вас чути, дякую за привітання.

Трамп: Просто неймовірні були вибори.

Зеленський: Дякую ще раз. Як бачите, ми дуже старалися. Ви стали для нас відмінним прикладом.

Трамп: Впевнений, у вас чудово вийде. У мене багато друзів в Україні, які знають і люблять вас. У мене багато друзів з України, які, прямо скажемо, були впевнені у вашій перемозі. Дивно, чого вам вдалося досягти. Так, в якомусь сенсі я досяг чогось подібного. Ми досягли неймовірного прогресу в США — економіка зараз в кращому стані за всю історію. Хочу привітати вас. Не сумніваюся, що ви будете чудовим президентом.

Зеленський: Перш за все, дуже дякую ще раз за привітання. Україна — незалежна країна, і ми зробимо все для нашого народу. Ви, як я вже сказав, служіть для нас відмінним прикладом. Ми сподіваємося досягти тих же результатів, що і ви. Ви завжди будете залишатися відмінним прикладом для багатьох. Ви — чудовий приклад для наших управлінців. Також хочу запросити вас на інавгурацію, якщо вийде. Розумію, ви дуже зайняті, але якщо зможете приїхати на церемонію інавгурації, буде здорово — що ви будете з нами в цей день.

Трамп: Дуже приємно. Я з’ясую, так що скажіть, коли все відбудеться, — ми як мінімум надішлемо відмінного представника. Або навіть не одного представника від Сполучених Штатів, які будуть там у цей великий день. Ми як мінімум когось пришлемо — чиновника дуже-дуже високого рівня, який буде з вами. Це правда неймовірний день і неймовірне досягнення.

Зеленський: Дякую ще раз, ми будемо чекати вашого візиту або візиту делегації високого рівня. Але нашу чудову країну не можна просто описати словами. Тут такі милі, добрі і доброзичливі люди, дуже смачна кухня. Україна просто приголомшлива. Словами нашу країну не описати, так що вам краще буде побачити її своїми очима. Якщо зможете приїхати, було б чудово. Ще раз запрошую вас.

Трамп: Згоден з приводу вашої країни, чекаю з нетерпінням. Коли я проводив конкурс “Міс Всесвіт”, завжди були чудові люди. Україна завжди була добре представлена. Коли ви там облаштуєтесь, я хотів би запросити вас в Білий дім. Нам треба багато чого обговорити, ми вас у всьому підтримаємо.

Зеленський: Дякую вам за запрошення. Ми його приймаємо та з нетерпінням очікуємо поїздки. Дякую ще раз. Вся команда і я особисто чекаємо цієї поїздки. Знову дякую за привітання. Але я все одно вважаю, що було б чудово, якби ви приїхали до нас у важливий день інавгурації. Результати просто неймовірні — дуже вражаючі для нас. Було б прекрасно, якщо б ви змогли бути з нами в цей день.

Трамп: Відмінно. Ми скоро вам відповімо і в будь-якому випадку дуже скоро побачимося. Вітаю. Прошу, передайте за мене привіт українському народові і вашій родині. Передайте, що я бажаю їм всього найкращого.

Зеленський: Дякую ще раз. Вдалого вам перельоту.

Трамп: Всього вам доброго, бажаю вам вдалого виступу сьогодні. Всього доброго, скоро побачимося.

Зеленський: Дуже дякую. Мені буде непросто, але я подучу англійську — і говоритимемо англійською. Дуже дякую.

Трамп: (сміється) Дуже радий чути! Дуже добре. Я б вашому мовою не зміг. Дуже вражає. Дуже дякую.

Зеленський: Дуже дякую. Скоро побачимося.

Трамп: Владого дня. Удачі.

Зеленський: До побачення.

Як відомо, сьогодні колишній посол США в Україні Марі Йованович дасть свідчення під час публічних слухань у справі імпічменту.

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім опублікував текст телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

У цій розмові президент США Дональд Трамп та президента України Володимир Зеленський критично відгукулися про колишнього посла США в Україні Марі Йованович та європейські країни, зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.

Читайте також: Зеленський і New Yorker: Що не так з антиолігархічними балачками президента

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE