Politerno > Україна і світ > У Балаклії пролунали вибухи на складі боєприпасів – Міноборони запевняє, що ситуація безпечна (Відео)

У Балаклії пролунали вибухи на складі боєприпасів – Міноборони запевняє, що ситуація безпечна (Відео)

  • 15 Листопада, 2019
  • 961 Переглядів
  • 0

У Балаклії, що на Харківщині, пролунали вибухи на території складу боєприпасів.

Про це повідомив UA: Харків в Facebook.

Міський голова Іван Столбовий також підтвердив дану інформацію.

За словами Столбового, поодинокі вибухи відбулися на території військового арсеналу. У той же час колишній начальник районного відділення ДСНС Сергій Черепаха зазначив, що розліт осколків снарядів досягає 20-30 метрів. Також на території горить трава. Повідомляється також, що людей поки не евакуюють.

У свою чергу в Міноборони запевняють, що ситуація на території центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами біля Балаклії Харківської області контрольована та безпечна.

Зазначається, що на технічній території утилізували залишки боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати. Військові здійснювали планове знищення у спеціально обладнаному для цього місці – котловані, пролунало близько 20 вибухів

Для гарантування безпеки утилізації було задіяно черговий пожежний підрозділ військової частини.

“На даний час на технічній території військової частини проводяться заходи щодо впорядкування місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів. Місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці”, – йдеться у заяві.

Це не перший подібний інцидент в Балаклії. 

Так, 3 травня на території складу боєприпасів в Балаклії Харківської області під час планового розмінування території сталася пожежа. У Міністерстві оборони України повідомили, що причиною пожежі стало загоряння сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу, де тривали роботи з очищення та розмінування залишків снарядів.

Пожежа на складі боєприпасів у Балаклії також відбулася у 2017 році. Тоді в Балаклії пошкодження отримали 392 будівлі.

Читайте по темі: Чому вибухають склади, нікого не карають, а винних нагороджують

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE