Politerno > Україна і світ > Трамп і Зеленський у телефонній розмові критикували Йованович, ЄС і Меркель

Трамп і Зеленський у телефонній розмові критикували Йованович, ЄС і Меркель

  • 25 Вересня, 2019
  • 1067 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським критично відгукувався про колишнього посла США в Україні Марі Йованович та європейські країни, зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в розшифровці телефонної розмови, опублікованій на сайті Білого дому.

“Колишня посол Сполучених Штатів, жінка, була противною особою, і люди, з якими вона мала справу в Україні, були противними особами, тому я просто хочу повідомити вам про це”, – сказав Трамп.

“Чудово, що ви були першим, хто сказав мені, що вона поганий посол, тому що я згоден з вами на 100%. Її ставлення до мене було далеко не найкращим, тому що вона захоплювалася попереднім президентом і вона була на його стороні. Вона не досить добре сприйняла мене як нового президента”, – відповів Зеленський.

Також Трамп заявив, що США витрачає багато зусиль і багато часу на Україну.

“Набагато більше, ніж європейські країни, і вони повинні допомагати вам більше”,  – підкреслив президент США.

За його словами, “Німеччина майже нічого не робить” для України, і Зеленському вже варто було б спитати про це у Берліна.

“Коли я говорив з Ангелою Меркель, то вона говорить про Україну, але нічого не робить. І багато європейських країн чинять так само”, – заявив президент США.

Варто зазначити, що у відповідь на це Володимир Зеленський заявив, що Трамп “абсолютно правий, не на 100%, а на 1000%”.

В той самий час, наголосив Трамп, США зробили багато добра для України, хоча їм іноді бракувало “взаємності”.

У повідомленні на сайті Білого дому зазначено, що опубліковано стенограму телефонної розмови Трампа із Зеленським 25 липня 2019 року. Водночас у самому документі є пояснення, в якому говориться, що це не дослівна розшифровка розмови.

“Меморандум про телефонну розмову (TELCON) не є стенограмою обговорення. У тексті цього документа записано замітки і спогади чергових по ситуаційній кімнаті і співробітників Ради національної безпеки, призначених слухати і записувати по ходу розмови. Низка чинників може вплинути на точність запису, в тому числі погане телекомунікаційне з’єднання і відмінності в акценті і/або перекладі”, – йдеться в поясненні.

Йованович завершила роботу на своїй посаді 20 травня. У Держдепі США тоді заявили, що дата її від’їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

Раніше син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував Йованович нібито через її критичні заяви у бік Білого дому.

Трамп-молодший додав посилання на статтю видання The Daily Wire, в якій колишній федеральний прокурор США Джо ДіГенова заявив, що Йованович необхідно відкликати з посади після критичних заяв на адресу адміністрації Трампа.

Тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill заявив, що Йованович дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”. Крім того, Луценко додав, що не отримав від американського посольства в Україні близько чотирьох мільйонів доларів, які вона повинна була виділити на його відомство.

У відповідь Державний департамент США назвав заяву Луценка “відвертою вигадкою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE