Politerno > Україна і світ > Трамп-молодший розкритикував посла США в Україні

Трамп-молодший розкритикував посла США в Україні

  • 25 Березня, 2019
  • 1281 Переглядів
  • Comments Off

Син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував посла в Україні Марі Йованович через її критичні заяви у бік Білого дому.

Про це він написав у Twitter, повідомляє “Європейська правда“.

“Нам потрібно більше Річардів Гренеллів (посол США у Німеччині, – ред.) і менше цих жартівників серед послів. Заклики до заміни американського посла Обами в Україні зростають”, – написав Трамп-молодший.

Як відомо, у Німеччині закликають оголосити персоною нон грата посла США Гренелла після того, як він розкритикував німецький план оборонних витрат.

До повідомлення Трамп-молодший додав посилання на статтю видання The Daily Wire, в якій колишній федеральний прокурор США Джо ДіГенова заявив, що Йованович необхідно відкликати з посади після критичних заяв на адресу адміністрації Трампа.

“Нинішній посол Сполучених Штатів Марі Йованович погано говорила про президента Сполучених Штатів українським чиновникам і сказала їм не слухати і не турбуватися про політику Трампа, тому що йому збираються оголосити імпічмент”, – сказав екс-прокурор США.

Видання з посиланням на джерело в Білому домі також повідомляє, що “Трамп намагається прибрати цей пережиток Обами з її посади в Україні вже більше року”.

Читайте також: Луценко в Америці. Розбір польотів від Альони Шкрум

The Daily Wire – консервативне американське видання, яке неодноразово публікувало статті, в яких згодом виявляли фактичні помилки або недоведені заяви.

Провідний американський сайт з факт-чекінгу Snopes.com зазначає, що “DailyWire.com має тенденцію поширювати історії, які виводяться з контексту або не перевірені”.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”.

У Державному департаменті США відповіли, що заяви Луценка неправдиві.

Аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд не вірить у те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала Луценку список людей, яких попросила “не переслідувати”.

У НАБУ повідомили, що заява генерального прокурора Юрія Луценка, який публічно припускає, що бюро могло вплинути на вибори президента США, не відповідає дійсності та є абсурдною спробою дискредитувати незалежну антикорупційну інституцію. 

Центр протидії корупції заявляє, що генпрокурор Юрій Луценко сказав неправду, коли заявляв про нібито передачу йому послом США Марі Йованович списку “недоторканих”.

Читайте також: Те, що у Порошенка мають намір прибрати Йованович, свідчить про можливість зриву виборів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE