Politerno > Україна і світ > Кіпрський суд почав розслідування щодо офшорних махінацій Порошенка, Кононенка та Гладковського (Документи)

Кіпрський суд почав розслідування щодо офшорних махінацій Порошенка, Кононенка та Гладковського (Документи)

  • 25 Березня, 2019
  • 1881 Переглядів
  • Comments Off

Кіпрський суд почав розслідування справи про відмивання коштів і ухилення від сплати податків фірмами Петра Порошенка, Ігоря Кононенка та Олега Гладковського через компанії, які були виведені в кіпрські офшори у 2014 році.

Про це йдеться у матеріалах сайту ukrainianpapers.com.

Нижче представлені документи офіційного звернення в правоохоронні органи Республіки Кіпр. Згідно документу звинувачених троє: Петро Порошенко, Ігор Кононенко та Олег Гладковський.

Ухилення  від сплати податків та приховування структури власності бізнеса – головні звинувачення проти Порошенка та його друзів. Документ датований 13 березня 2019 року.

В документі представлена складна структура власності, котра була вигадана для того, щоб мінімізувати податки.

Hesutu ltd. – компанія-резидент Кіпра, яка належить Олегу Гладковському. Володіє Hesutu інша компанія, але резидент іншої офшорної зони BVI (Британські Віргінські Острови). Саме Hesutu володіє компаніями автогрупи Богдан.

Також в зверненні фігурують компанії Vehicles Distribution Holding Ltd., Camarin Limited, Chartomena, Morewig Limited – компанії, в структурі власності яких знаходяться інші компанії, кінцевим бенефіціаром яких є Петро Порошенко.

Аналогічне звернення було подано до Європейського Бюро по боротьбі з шахрайством OLAF (знаходиться в структурі Єврокомісії і працює з національними агентствами по боротьбі з шахрайством).

Нагадаємо, лідер ВО “Батьківщина” та кандидат в президенти Юлія Тимошенко заявила, що проти Петра Порошенка та його оточення відкрили антикорупційне розслідування Кіпрський суд, Британське агентство по шахрайству в особливо великих розмірах (SFO) і організація Євросоюзу по боротьбі з шахрайством (OLAF).

В штабі кандидата в президенти Петра Порошенка заявили про неправдивість тверджень Юлії Тимошенко. Їх нібито спростували у Європейському бюро з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF), де заявили, що не відкривали ніяких розслідувань щодо президента України. Хоча жодних посилань на офіційну заяву європейського органу не надали.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE