Politerno > Україна і світ > Тимошенко: Президента, якого ЄС та США підозрюють у корупції, потрібно негайно міняти (Відео)

Тимошенко: Президента, якого ЄС та США підозрюють у корупції, потрібно негайно міняти (Відео)

  • 23 Березня, 2019
  • 2463 Переглядів
  • Comments Off

У той час, коли Генпрокуратура та СБУ в Україні не здатні розслідувати корупцію Порошенка та його оточення, цим зайнялись європейські та американські структури. Антикорупційне розслідування відкрили Кіпрський суд, Британське агентство по шахрайству в особливо великих розмірах (SFO) і організація Євросоюзу по боротьбі з шахрайством (OLAF).

Про це Юлія Тимошенко заявила під час прес-конференції в Луцьку.

«Це, по суті, стало підсумком багаторічної корупції, яка здійснювалась президентом та його найближчими соратниками, бізнес-партнерами на оборонному бюджеті. Коли ЄС проти глави держави розпочинає корупційне розслідування, це говорить про те, що силові структури в Україні, на жаль, не працюють. Генпрокуратура та СБУ перетворилися, по суті, в департаменти корпорації «Рошен», які не мають ні свободи, ні бажання розслідувати резонансні корупційні справи Порошенка та його оточення», – наголосила лідер «Батьківщини».

Як зауважила Юлія Тимошенко, для України, яка пережила важкі випробування, яка живе у війні, у бідності, співпраця європейських країн є надзвичайно важливою. Тож, неприйнятним є ситуація, коли лідер держави підозрюється в корупції.

Читайте також: У США відкриті кримінальні справи проти оточення Порошенка – ЗМІ

Окрім того, стало відомо, що і в США розпочато корупційне розслідування проти оточення чинного президента: «За всіма напрямкам вже почали працювати інші держави, тоді як силові структури в Україні не спрацьовують».

Голова партії нагадала, що рівно 7 років тому на посаду міністра економіки в уряді Януковича був призначений Порошенко.

«Чужу людину на таку посаду не призначають. Янукович був вигнаний українським народом в Ростов-на-Дону, але залишився його спадкоємець – Петро Порошенко, який продовжив корупцію і  покривав всю корупцію, яка була до того», – сказала вона.

Юлія Тимошенко порадила чинному президенту думати про кримінальну відповідальність, а не мріяти після другої каденції піти в депутати Європарламенту, «адже корупція і шахрайство були на території ЄС за його участі». Про персональну відповідальність Голова партії нагадала і керівництву ГПУ та СБУ.

Лідер «Батьківщини» заявила на прес-конференції, що після виборів новий президент розслідує всю корупцію і кожен, хто хоч копійку з бюджету взяв, відповідатиме.

«Усі будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Ми наведемо порядок, щоб більше ніхто не міг взяти будь-що в України», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко: Я повертатиму довіру людей до влади своєю роботою

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE