Politerno > Україна і світ > Збоченці від “Слуги народу”

Збоченці від “Слуги народу”

  • 19 Листопада, 2019
  • 3192 Переглядів
  • 0

Обраний по 153 округу (Рівненська область) народний депутат від «Слуги народу» Роман Іванісов приховав від Центральної виборчої комісії, що в 90-і роки був засуджений і відсидів термін за зґвалтування неповнолітньої. Про це свідчать матеріали кримінальної справи.


Згідно з матеріалами, Іванісов Роман Валерійович, 02.11.1978 р.н.. був заарештований 14 вересня 1995 році Куйбишевським райвідділом Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої), і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) діючого на той момент Кримінального кодексу. 22 вересня того ж року він прибув до СІЗО, звідки за постановою Куйбишевського суду Запорізької області був через три дні випущений.

Втім, ненадовго. Вже 25 жовтня 1995 року СУ УМВС України в Запорізькій області повторно затримала Іванісова за тими ж статтями.

У результаті, 21 березня 1996 року майбутній нардеп від «Слуги народу» був засуджений до 3 років 6 місяців позбавлення волі. За визначенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 року, вирок був змінений на 2 роки 6 місяців виправно-трудових колоній загального режиму. Відбував вирок в Маріупольській ВТК Донецької області.

Жодного з цих фактів Роман Іванісов, будучи кандидатом в депутати, не оприлюднював, приховавши від Центральної виборчої комісії.

При цьому, згідно з поданою кандидатом в народні депутати декларації, в 2000 році він здобув вищу освіту в Бердянському університеті менеджменту і бізнесу, відділення правознавства, кваліфікація – «юрист» з відзнакою. Однак це також явна брехня, оскільки Іванісов, який перебуває під вартою з кінця 1995 року, ніяк не міг паралельно навчатися в університеті в період 1995-2000 рр.

Довідково:

Роман Іванісов у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 153 округу (Рівненська область) від партії “Слуга народу” як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань антикорупційної політики.

У 2015 році балотувався до Рівненської обласної ради по 63 округу (м.Рівне) від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” як член партії. У 2010 році був обраний депутатом Рівненської обласної ради за списком ВО “Батьківщина”, також балотувався від тої ж партії по 37 округу.

Читайте також: На Тернопільщині поліцейський кришує бізнес біглого регіонала

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE