Politerno > Україна і світ > Голову правління “Укрексімбанку” відпустили під заставу

Голову правління “Укрексімбанку” відпустили під заставу

  • 19 Листопада, 2019
  • 1008 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти голову правління АТ “Укрексімбанк” Олександра Гриценка під заставу в розмірі 2 млн 998 тис. 681 грн.

Про це повідомив “Укрінформ“.

Таким чином суд не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для голови “Укрексімбанку” у вигляді застави в розмірі 100 млн грн і взяття його під варту на 50 днів.

У Гриценка є 5 днів для внесення застави.

Його затримали 16 листопада і звільнили з-під варти в залі суду 18 листопада.

Суддя також зобов’язав підозрюваного не відлучатися з Києва, не спілкуватися зі свідками, здати паспорти і документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю, а також повідомляти прокурора про зміну місця проживання та місця роботи.

Нагадаємо, 16 листопада ЗМІ повідомили про викрадення глави “Укрексімбанку” Олександра Гриценка.

Згодом стало відомо, що Гриценка затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури в межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК. 

Згодом у СБУ заявили, що Гриценка затримано за підозрою у сприянні легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів Януковича. 

Гриценко очолив державний “Укрексімбанк” у 2014 році, був призначений на посаду ексголовою НБУ Валерією Гонтаревою, у 2017 р. був одним з претендентів на посаду голови НБУ після рішення Гонтаревої піти у відставку.

Читайте також: Про що йшла мова на таємній вечері Зе-депутатів і поліцейських в Кривому Розі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE