Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив очільника Хмельницької ОДА – що про нього відомо

Зеленський призначив очільника Хмельницької ОДА – що про нього відомо

  • 22 Листопада, 2019
  • 1028 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський призначив головою Хмельницької обласної держадміністрації Дмитра Габінета.

Документ 21 листопада оприлюднений на сайті голови держави.

Іншим указом президент звільнив Володимира Кальніченка від тимчасового виконання обов’язків голови Хмельницької ОДА.

Уряд погодив кандидатуру Габінета наприкінці жовтня під час виїзного засідання у Маріуполі.

31 жовтня, Дмитро Габінет опублікував свою електронну декларацію кандидата на посаду голови Хмельницької обласної державної адміністрації в Єдиному реєстрі декларацій. Саме цього тижня у Маріуполі Донецької області Кабінет Міністрів України схвалив його кандидатуру на цю посаду. Кореспонденти сайту «Є» поцікавилися доходами й статками потенційного очільника області.

У електронній декларації Дмитра Габінета вказаний його матеріальний стан за 2018 рік. Згідно з відомостями поданими у ній, офіційно він живе у Хмельницькому. Ще одним суб’єктом декларування є його матір Ніна Габінет.

Спільно з нею в обласному центрі можливий очільник Хмельницької облдержадміністрації з 2008 року володіє квартирою площею 61,8 квадратних метрів. Її вартість на дату набуття складала понад 82 тисячі гривень. Крім того, син з матір’ю у своїй власності мають гараж у Хмельницькому площею 21,9 квадратних метрів. Стовідсотково Дмитро Габінет володіє лише земельною ділянкою (з 2013 року) у селі Вільховець Новоушицького району на 470 «квадрати». Її вартість на дату набуття — понад 13 тисяч гривень.

Торік потенційний очільник області задекларував старенький «Москвич AZLK 2140» 1983 року випуску. Його у власність Дмитро Габінет отримав у 2008-му.

За основним місцем праці у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті йому нарахували 51 тисячу 841 гривню, а за роботу за сумісництвом юрисконсультом у військовій частині А2339 — 33 тисячі 932 гривні. Крім того, Дмитро Габінет отримав 161 тисячу 574 гривні гонорару в Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні та 1 тисячу 440 гривень гонорару в Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Таким чином його офіційний дохід за 2018 рік склав 248 тисяч 787 гривень.

Натомість його матері Ніні Михайлівні у Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради нарахували 72 тисячі 752 гривні зарплатні за основним місцем роботи. Також вона отримала 34 тисячі 938 гривень пенсії.

36-річний Дмитро Габінет з матір’ю свої грошові заощадження тримають «під матрацом». Зокрема, він має вісім тисяч євро, а Ніна Габінет — п’ять тисяч євро.

Габінет є керівником громадської організації «Форпост народовладдя», а також помічником на громадських засадах депутата Верховної Ради Миколи Стефанчука («Слуга народу»).

Читайте також: Законопроект Зеленського щодо уповноважених є неконституційним – КС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE