Politerno > Україна і світ > Суд щодо продовження арешту Пашинського: Сюмар, Турчинов, Тетерук і інші політики хочуть взяти його на поруки (Відео)

Суд щодо продовження арешту Пашинського: Сюмар, Турчинов, Тетерук і інші політики хочуть взяти його на поруки (Відео)

  • 29 Листопада, 2019
  • 836 Переглядів
  • 0

Печерський районний суд Києва розглядає клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою екснардепа Сергія Пашинського на 60 днів.

Цензор.НЕТ пропонує пряму трансляцію засідання суду.

Близько десяти людей виявили бажання взяти Пашинського на поруки, зокрема нардеп від ЄС Вікторія Сюмар, екснардеп від НФ Андрій Тетерук, Дмитро Булатов, екссекретар РНБО Олександр Турчинов, нардеп від ЄС Микола Величкович. Суд долучив до матеріалів ці прохання.

Прокуратура вимагає продовження арешту, бо вважає, що Сергій Пашинський може тиснути на свідків, якщо буде на свободі.

Разом з тим, адвокат Сергія Пашинського Федур попросив випустити Пашинського з клітки і дозволити сидіти біля його захисників, бо жоден закон України не передбачає, щоб підозрюваного тримали в клітці. Суд задовольнив це клопотання.

Далі сторони перейшли до суперечки про протокол допиту свідка, з яким не знайома сторона захисту.

У своєму виступі в суді Сергій Пашинський заявив, що не збирається переховуватися від слідства, а також нагадав, що сам вийшов на контакт зі слідством, коли зі ЗМІ дізнався про відновлення розслідування.

Він наголосив, що віричетний до розбудови армії під час війни: ракетних програм, формування добровольчих батальйонів, ухвалення законів про нацбезпеку, а ця справа є складовою війни проти України.

Пашинський також зазначив, що раніше справа розслідувалася максимально публічно і за результатами розслідування була закрита, але після зміни влади була “незаконно відновлена”. Щойно Пашинський дізнався про це зі ЗМІ, то, за його словами, відразу ж сам повідомив слідству своє місцеперебування і всі контакти. Це, за його словами, доводить, що він не збирається переховуватися від слідства.

“Ви думаєте, що ви мене зламаєте цими поспіхом складеними підозрами? Ні, ви ламаєте правоохоронну систему”, – резюмував Пашинський.

Нагадаємо, що ввечері 31 грудня 2016 року на дорозі під Києвом виник інцидент між нардепом Пашинським і В’ячеславом Хімікусом, який образив дружину нардепа і завдав йому удару пляшкою по голові. За словами Пашинського, він намагався зупинити нападника, здійснивши попереджувальний постріл у повітря, коли це не подіяло, застосував зброю, поранивши нападника в ногу.

Водночас, другий учасник інциденту В’ячеслав Хімікус, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності за хуліганство та побиття, стверджує, що Пашинський не робив попереджувального пострілу перед тим, як застосувати зброю, як заявляє, а відразу вистрілив йому в ногу. У той же час в Нацполіції повідомляють, що із місця подій було вилучено дві гільзи.

Постанову про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в діях Сергія Пашинського і В’ячеслава Хімікуса складу кримінальних правопорушень було прийнято Генпрокуратурою 26 липня 2017 року.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва обрав екс-нардепу Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Апеляційний суд 18 жовтня залишив в силі рішення Печерського суду, який обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Ухвала суду оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: “Слуги” закликають заглушити свободу слова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE