Politerno > Україна і світ > Екс-нардепа Пашинського арештували

Екс-нардепа Пашинського арештували

  • 8 Жовтня, 2019
  • 2162 Переглядів
  • 0

Екс-секретар РНБО і соратник Пашинського Олександр Турчинов

Печерський райсуд Києва обрав екс-нардепу Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Суддя оголосив про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня.

Повний текст ухвали суддя оголосить о 14 годині 9 жовтня.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п’яти днів після оголошення.

На засіданні був присутній екс-секретар РНБО і соратник Пашинського Олександр Турчинов.

“Сьогодні ви бачили “портновське” правосуддя… Я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні вчинили злочин, про це пожаліли… Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на порушення всіх чинних норм законодавства ,  – заявив Пашинський.

“Рішення для нас очікуване, але незаконне. Ми будемо його оскаржувати. Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук’янівському СІЗО… Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою”, – заявив адвокат Андрій Федур, згадуючи заяви російського політолога і депутата Держдуми Сергія Маркова, який назвав Пашинського серед п’яти найбільших українських «воєнних злочинців», а також спогади про те, що саме Пашинський став навесні 2014 року одним із ініціаторів активного опору українських силових структур російським гібридним силам на Донбасі з застосуванням проти них бойової зброї.

“Зараз формується такий тренд, що всі представники бувшої влади, яка працювала з 2014 по 2019 рік, вони є всі погані, вони є всі проблемні тощо. Як показали останні події, це не допомагає чинній владі…”, – заявив Олександр Турчинов.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Слідчі клопотали в суді про арешт.

Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов 4 жовтня написав у своєму Telegram про Пашинського: “Наступного тижня фігурант переїде в слідчий ізолятор… Ми постараємося вплинути на умови його утримання в камері і правильний колектив однодумців.”.

Нагадаємо, в січні ТОВ “Українська бронетехніка” отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин “Варта”.

ТОВ “Українська бронетехніка” маловідома приватна фірма, яка до 2015 року називалася ТОВ “Укрглавпак” і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси.

Директор фірми Олександр Кузьма є родичом відомого в фармбізнесі Миколи Кузьми, який в 2014 році був помічником на громадських засадах Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

Під час парламентських виборів Житомирський окружний адмінсуд зобов’язав ОВК округу №64 (Коростень) перерахувати голоси на всіх виборчих дільницях округу. По цьому окрузі обирався Сергій Пашинський.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE