Politerno > Тернопільщина > Тернопільська «формула Штайнмаєра»

Тернопільська «формула Штайнмаєра»

  • 8 Жовтня, 2019
  • 1891 Переглядів
  • 0

Міські ради Сум, Кропивницького, Черкас, а також Львівська, Хмельницька, Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради, виступили із заявами до Зеленського та Верховної Ради на тлі процесу реалізації так званої “формули Штайнмаєра”. Відповідні заяви опубліковані на сайтах зазначених міських та обласних рад.

Причому, окремі із зазначених звернень були підтриманими на позачергових сесіях Сумської, Черкаської та міської ради Кропивницького. Депутати “рішуче заперечують спроби розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії” та направили свої застереження Президенту України та Верховній Раді.

Серед проектів рішень сесії Тернопільської міської ради подібних звернень не передбачено, розпоряджень міського голови про скликання (у т.ч. позачергових) сесій не зафіксовано.  

Разом з тим, у рамках «II-го форуму регіонів України та Білорусі», Тернопіль отримав два нових білоруських міста-партнери – Гродно та Пінськ. «Угоди про партнерство між містами підписані з метою зміцнення дружби та взаєморозуміння, а також зближення громад міст у дусі толерантності та культурної співпраці».

Усе це відбувається на тлі підписання Програми економічного об’єднання РФ та Білорусь, а також запланованого розміщення додаткових 12-ти батальйонно-тактичних груп російських збройних сил на білорусько-українському кордоні (один зі штабів яких буде дислоковано саме в м.Пінську).

Сучасна Білорусь та «зближення у дусі толерантності» для справжніх українських патріотів та націоналістів асоціюється із затриманням білоруськими правоохоронцями, знущанням ними на відео над відомим українським політв’язнем Павлом Грибом з подальшою передачею в руки РФ. Ще «зміцненню дружби та взаєморозуміння» сприяло незаконне ув’язнення в Білорусі за завданням Кремля власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройко.   

Читайте також: Тернопільські поліцейські відбули на Схід захищати рідну землю

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE