Politerno > Україна і світ > Чергова облрада закликала владу не допустити реалізацію “формули Штайнмаєра”

Чергова облрада закликала владу не допустити реалізацію “формули Штайнмаєра”

  • 6 Жовтня, 2019
  • 1168 Переглядів
  • 0

Хмельницька облрада закликала президента та Верховну раду не допустити реалізацію так званої «формули Штайнмаєра».

Відповідне звернення до президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради 5 жовтня підтримали 44 депутати обласної ради. Жоден із депутатів не виступив проти.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану «формулу Штайнмаєра», за якою, відповідно до Мінських угод, запроваджується особливий статус Донбасу», – йдеться у зверненні.

Крім того, депутати вимагають притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства «усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини».

Серед іншого депутати пропонують «у разі подальшого загострення запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій».

Як відомо, раніше зі схожими заявами виступила міські ради Сум, Кропивницького, Черкас, обласні ради Івано-Франківщини, Тернопільщини та Львівщини.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що у Мінську Тристороння контактна група (ТГК) погодила текст так званої «формули Штайнмаєра». Нею передбачено, зокрема, запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України. Утім, повний погоджений текст наразі не оприлюднений.

Лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький заявив про “безстрокову акцію проти капітуляції”.

Представники націоналістичних сил увечері 1 жовтня пікетували Офіс президента в Києві, вимагаючи не підтримувати «формулу Штайнмаєра» і не продовжувати «капітуляцію».

Парламентські фракції партій “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”  і “Голос” виступили категорично проти погодження “формули Штайнмаєра”. 

Також стало відомо, що Тристороння контактна група у Мінську узгодила остаточний текст “формули Штайнмаєра” у редакції, запропонованій у вересні, але спільного підписання документу не було.

2 жовтня на засідання фракції “Слуга народу” приїхав президент Володимир Зеленський. Перед цим президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій.

Російське видання “Коммерсант” оприлюднило підписи всіх сторін під погодженням так званої “формули Штайнмаєра” щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Під час зустрічі з представниками парламентських фракцій президент Володимир Зеленський переконував, що про капітуляцію України після підписання так званої “формули Штайнмаєра” не йдеться. У той же час пояснити свою позицію з трибуни Ради глава держави відмовився.

2 жовтня у Києві на Майдані Незалежності та у Харкові на площі Свободи протестують проти погодження Україною “формули Штайнмаєра” на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Міністерство оборони опублікувало роз’яснення щодо розведення сил на Донбасі.

3 жовтня Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до громадян, в якому пояснив суть “формули Штайнмаєра”.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що подав президенту Володимиру Зеленському “план А, і план B” з врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також: “Так, він грав на піаніно своїм членом”. Як західні ЗМІ знущаються над Зеленським після скандалу з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE