Politerno > Україна і світ > Помпео назвав “політичним” розслідування щодо імпічменту Трампа

Помпео назвав “політичним” розслідування щодо імпічменту Трампа

  • 6 Жовтня, 2019
  • 966 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Майк Помпео виступив на захист дій президента Дональда Трампа стосовно України.

Про це пише УП з посиланням на агентство AP.

Виступаючи перед журналістами в Афінах, Помпео заявив, що розслідування, про яке США просили владу України, стосувалося можливого втручання України в президентські вибори 2016 року в США.

При цьому держсекретар не став згадувати про пропозицію Трампа, яка звучала в розмові з новим президентом України, спеціально розслідувати справу щодо компанії Burisma у якій працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантер.

Помпео розкритикував розслідування імпічменту як “явно політичне” і сказав, що дії Держдепу були спрямовані виключно на поліпшення відносин з новою владою України, яка прийшла навесні. Він також сказав, що робота колишнього спеціального посланника в Україні Курта Волкера ґрунтувалася на вказівках президента робити саме це.

“Держдепартамент за вказівкою президента був сфокусований на створенні простору, де ми могли б у кінцевому підсумку створити хороші стосунки з цим урядом. Посол Волкер старанно працював над створенням цієї можливості”, — сказав Помпео.

Помпео також сказав, що Державний департамент відповів Конгресу, який вимагав документи, пов’язані з Україною. Однак він не сказав, що це була за відповідь.

Нагадаємо, днями американське видання The Washington Post написало, що президент США Дональд Трамп неодноразово використовував віцепрезидента Майкла Пенса для здійснення тиску на президента України Володимира Зеленського.

Як повідомлялось, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Із тексту розмови випливає, що Дональд Трамп неодноразово наполягав на тому, щоб український президент Володимир Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Як заявив конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році Джо Байден, президент США Дональд Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо порушень під час телефонної дрозмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

На тлі скандалу за участі Трампа і Зеленського спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко підтримала президента Зеленського в його розмові із Трампом.

Тимошенко заявила, що розмова Трампа і Зеленського викликала в усьому світі “інформаційне цунамі. Немає такого каналу або видання, які не висловилися щодо цього питання”.

За словами лідерки “Батьківщини”, навіть якби президентом України був “супердосвідчений”, то це цунамі збило б і його.

Редактор видання ZN.UA Юлія Мостованаписала, що Володимир Зеленський дискредитував себе в очах демократів і знецінив як парламентер в очах Трампа, якому він вже нічого потрібного не може запропонувати.

Читайте також: “Так, він грав на піаніно своїм членом”. Як західні ЗМІ знущаються над Зеленським після скандалу з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE