Politerno > Україна і світ > У Києві та Харкові протестують проти політики Зеленського

У Києві та Харкові протестують проти політики Зеленського

  • 2 Жовтня, 2019
  • 1011 Переглядів
  • 0

У Києві на Майдані Незалежності та у Харкові на площі Свободи протестують проти погодження Україною “формули Штайнмаєра” на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Акція на Майдані розпочалася о 19 годині вечора. 

У ній беруть участь близько тисячі протестувальників. Вигукують “Ні капітуляції”, “Ні плану Штайнмаєра”, “Ні плану Путіна”.

Після Майдану учасники планували вирушити до Офісу Президента.

У Харкові зібралися понад 200 активістів громадських організацій “Національні дружини”, “Традиції і порядок”, “Спілка ветеранів АТО”, партій “Національний корпус” та “Демократична сокира”, ВО “Свобода”.

На акції вимагали притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, “хто працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у військових операціях проти бійців ЗСУ”.

Активісти роздавали перехожим заяву проти капітуляції України.

У ній вимагають від президента Володимира Зеленського запровадити “реальний, а не фейковий, як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну блокаду тимчасово окупованих територій до повної деокупації”.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що у Мінську Тристороння контактна група (ТГК) погодила текст так званої «формули Штайнмаєра». Нею передбачено, зокрема, запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України. Утім, повний погоджений текст наразі не оприлюднений.

Лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький заявив про “безстрокову акцію проти капітуляції”.

Представники націоналістичних сил увечері 1 жовтня пікетували Офіс президента в Києві, вимагаючи не підтримувати «формулу Штайнмаєра» і не продовжувати «капітуляцію».

Парламентські фракції партій “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”  і “Голос” виступили категорично проти погодження “формули Штайнмаєра”. 

Також стало відомо, що Тристороння контактна група у Мінську узгодила остаточний текст “формули Штайнмаєра” у редакції, запропонованій у вересні, але спільного підписання документу не було.

2 жовтня на засідання фракції “Слуга народу” приїхав президент Володимир Зеленський. Перед цим президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій.

Російське видання “Коммерсант” оприлюднило підписи всіх сторін під погодженням так званої “формули Штайнмаєра” щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Під час зустрічі з представниками парламентських фракцій президент Володимир Зеленський переконував, що про капітуляцію України після підписання так званої “формули Штайнмаєра” не йдеться. У той же час пояснити свою позицію з трибуни Ради глава держави відмовився.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE