Politerno > Україна і світ > Депутати ухвалили законопроект про Бюро фінансових розслідувань

Депутати ухвалили законопроект про Бюро фінансових розслідувань

  • 2 Жовтня, 2019
  • 972 Переглядів
  • 0

Народні депутати ухвалили за основу законопроект №1082-2 про створення Бюро фінансвоих розслідувань. 

За відповідний законопроект проголосували 270 парламентаріїв.

“Законопроектом передбачається створення Бюро фінансових розслідувань, як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України. Бюро фінансових розслідувань складається з центрального апарату та територіальних управлінь, зареєстрованих як юридичні особи публічного права”, – йдеться у пояснювальній записці.

Загальну кількість працівників Бюро має встановлювати Кабінет міністрів. Змінювати чисельність співробітників уряд зможе на підставі звіту керівника Бюро фінансових розслідувань

“Передбачається можливість переходу колишніх працівників податкової міліції на службу до Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за результатами проведення конкурсу”, – зазначено в записці.

Законопроектом не передбачено ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ. Однак, згідно з документом, до Бюро фінансових розслідувань переходять повноваження щодо розслідування економічних злочинів. Також Бюро має самостійно проводити оперативно-розшукову діяльність.

Очікується, що прийняття закону призведе до більш ефективної діяльності правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки. Це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів. Також документ має оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, які протидіють злочинності у сфері фінансів.

Нагадаємо, Міністерства внутрішніх справ розробило проєкт, відповідно до якого економічний підрозділ в Національній поліції ліквідовано.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE