Politerno > Україна і світ > Приситайко презентував Зеленському два плани щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Приситайко презентував Зеленському два плани щодо врегулювання ситуації на Донбасі

  • 5 Жовтня, 2019
  • 1076 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що подав президенту Володимиру Зеленському “план А, і план B” з врегулювання ситуації на сході України.

Про це заявив Пристайко в програмі “Свобода слова” з Савіком Шустером”.

“Специфіка моєї роботи не дозволяє розповісти вам все, що планується в закритих кабінетах, але повірте мені, що у нас є і план А, і план B”, – запевнив міністр.

При цьому він підкреслив, що в даний час є необхідність переглянути “нашу стратегію і нашу тактику”.

“І ця стратегія і тактика повинна складатися з плану А, і плану B, і, можливо, повинен бути ще і план С”, – зазначив Пристайко.

За словами міністра, “по можливості” необхідно за столом переговорів домогтися домовленостей, які б “під тиском наших західних партнерів” Росія виконувала.

“Якщо цей план не спрацьовує, то що далі, наступний крок? То тоді ми повинні розуміти, що у нас залишається все менше і менше опцій, у нас залишається останній план … Це теж один з планів – як зробити так, щоб більше через наш кордон, який зараз є де-факто … не проходили терористи, які підривають машини в Києві і не бояться цього, і в Маріуполі “, – розповів Пристайко.

“Всі ці плани … розроблено та запропоновано президенту. І це його завдання, людини, яку ви обрали президентом, прийняти ці складні, неприємні, важкі рішення, які потім доведеться, напевно, … пояснювати всім”, підсумував міністр закордонних справ.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що у Мінську Тристороння контактна група (ТГК) погодила текст так званої «формули Штайнмаєра». Нею передбачено, зокрема, запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України. Утім, повний погоджений текст наразі не оприлюднений.

Лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький заявив про “безстрокову акцію проти капітуляції”.

Представники націоналістичних сил увечері 1 жовтня пікетували Офіс президента в Києві, вимагаючи не підтримувати «формулу Штайнмаєра» і не продовжувати «капітуляцію».

Парламентські фракції партій “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”  і “Голос” виступили категорично проти погодження “формули Штайнмаєра”. 

Також стало відомо, що Тристороння контактна група у Мінську узгодила остаточний текст “формули Штайнмаєра” у редакції, запропонованій у вересні, але спільного підписання документу не було.

2 жовтня на засідання фракції “Слуга народу” приїхав президент Володимир Зеленський. Перед цим президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій.

Російське видання “Коммерсант” оприлюднило підписи всіх сторін під погодженням так званої “формули Штайнмаєра” щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Під час зустрічі з представниками парламентських фракцій президент Володимир Зеленський переконував, що про капітуляцію України після підписання так званої “формули Штайнмаєра” не йдеться. У той же час пояснити свою позицію з трибуни Ради глава держави відмовився.

2 жовтня у Києві на Майдані Незалежності та у Харкові на площі Свободи протестують проти погодження Україною “формули Штайнмаєра” на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Міністерство оборони опублікувало роз’яснення щодо розведення сил на Донбасі.

3 жовтня Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до громадян, в якому пояснив суть “формули Штайнмаєра”.

Читайте також: “Так, він грав на піаніно своїм членом”. Як західні ЗМІ знущаються над Зеленським після скандалу з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE