Politerno > Тернопільщина > Равлики, наливки і свистульки. Як презентують Тернопільщину на міжнародних інвестиційних форумах

Равлики, наливки і свистульки. Як презентують Тернопільщину на міжнародних інвестиційних форумах

  • 4 Жовтня, 2019
  • 1561 Переглядів
  • 0

Чи задумувався хтось, у чому основні причини поганого інвестиційного клімату в нашому регіоні? Одні назвуть корупцію та недовіру судовій системі, інші – фінансову нестабільність і неправомірні та репресивні дії правоохоронних органів. Насправді, все банальніше і простіше.

У світі найбільші інвестиції, як правило, зосереджуються у розвиток підприємств переробної та добувної промисловості, а також у виробництво та розподілення електроенергії, газу та води.

Впродовж 3–4 жовтня 2019 року у м. Житомирі проходив Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі Президентів обох держав.

Офіційною метою проведення форуму було представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Сайт Тернопільської ОДА повідомив, що у рамках форуму Тернопільська область ЯСКРАВО (!) репрезентована на ярмарку продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва – настоянками, равликами, винами та етно-сувенірною продукцією. Невже в області, котра за останні 15 років почала відновлення занедбаних та розбудову нових промислових об’єктів, не знайшлося більш відповідних презентаційних матеріалів?

Як можуть з’явитися в області якісні інвестиційні продукти на кшталт індустріальних парків, земельних ділянок з підключеними комунікаціями, спеціальних економічних зон тощо, якщо у потенційних інвесторів наш регіон асоціюється з провінцією, де для влади пріоритетом є виробництво наливок, равликів та свистульок?

Читайте також: Молокопродукти з Тернопільщини не подобаються жителям Саудівської Аравії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE