Politerno > Тернопільщина > Державі повернули Свято-Миколаївський собор у Кременці

Державі повернули Свято-Миколаївський собор у Кременці

  • 30 Листопада, 2023
  • 2076 Переглядів
  • 0

Представники державної виконавчої служби 30 листопада прийшли на територію Миколаївського собору для виконання рішення Західного апеляційного господарського суду.

Суд зобов’язав релігійну громаду повернути Миколаївський собор з келіями у Кременці Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику. Загальна площа 1 756,0 квадратних метрів.

Термін дії договору про безоплатне користування релігійною громадою УПЦ приміщеннями Миколаївського собору та інших об’єктів, які є державною власністю, закінчився 12 лютого 2023 року.

Незважаючи на судові рішення, священнослужителі УПЦ кілька місяців відмовлялися передати приміщення архітектурної пам’ятки Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

На території собору, знаходилося регентське училище. Сьогодні студентів та викладачів перевезли у заздалегідь підготовлені приміщення, де вони зможуть продовжити навчання.

З людьми, які перебували на території святині, спілкувалися поліцейські-психологи, поліція діалогу. Їм усім надали можливість у законному порядку покинути територію храму. Ніхто фізичної сили чи заходів примусів до людей не застосовував, все відбувалося виключно в правовому полі.

Нагадаємо, низка знаних тернопільських підприємців та політиків у 2019-2020 роках побудували у селі Лозова Тернопільського району потужну сонячну електростанцію, на місці якої, за документами, повинні знаходитися їхні ж приватні домогосподарства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE