Politerno > Україна і світ > Порошенкові не дали виїхати за кордон, прикордонники кивають на Раду

Порошенкові не дали виїхати за кордон, прикордонники кивають на Раду

  • 1 Грудня, 2023
  • 478 Переглядів
  • 0

Експрезидент Петро Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це “антиукраїнською диверсією”.

“Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту”, – написав Порошенко у Facebook.

За його словами, у Польщі та США у нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

“Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном”, – підкреслив Порошенко.

 

Порошенко переконаний, що рішення не випускати його за кордон, це “не дрібне шкідництво, а антиукраїнська диверсія”. “Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України”, – вважає п’ятий президент України.

Згодом народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко обурилась тим, що розпорядження голови Верховної Раді Руслана Стефанчука про відрядження Порошенка за кордон скасував перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

На підтвердження свої слів вона виклала скріни документів.  

 

Прикордонники кажуть, що відмовили у виїзді п’ятому президенту України народному депутату Петру Порошенку через те, що його відрядження скасоване Верховною Радою.

“Прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема, і Правил перетину кордону громадянами України.

Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України”, – заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

У 2022 році Порошенка також не випускали за кордон. Тоді лише 30 травня Порошенко з третьої спроби перетнув кордон України з Польщею. Підставою відмови у виїзді Порошенку прикордонники називали “проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа” – не зчитувався QR код.

Нагадаємо, представники державної виконавчої служби 30 листопада прийшли на територію Миколаївського собору для виконання рішення Західного апеляційного господарського суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE