Politerno > Україна і світ > Суд залишив Пашинського під вартою без права внесення застави

Суд залишив Пашинського під вартою без права внесення застави

  • 18 Жовтня, 2019
  • 1005 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд 18 жовтня залишив в силі рішення Печерського суду, який обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Ухвала суду оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Напередодні, 17 жовтня, в ході засідання адвокат Пашинського Андрій Федур наполягав, що суд має звільнити його підзахисного з-під варти, оскільки доказів вчинення ним злочину немає. Крім цього, він заявив, що справу має розглядати Шевченківський райсуд, оскільки центральний апарат ДБР знаходиться на вулиці Петлюри в Шевченківському районі. Натомість прокуратура подала заяву на адресу управління ДБР по бульвару Лесі Українки в Печерському районі Києва.

Суд переніс розгляд скарги захисту арештованого екс-нардепа Сергія Пашинського на 18 жовтня у зв’язку з питанням про підслідність справи.

Позиція Пашинського полягає у тому, що стосовно нього від політичних опонентів лунали звинувачення у розстрілах на Майдані в 2014 році. Нинішнє кримінальне переслідування він пов’язує саме з цим. Він вважає, що Генеральній прокуратурі просто “треба посадити Пашинського”. Він звернувся до генпрокурора Руслана Рябошапки із закликом припинити діяти за політичними мотивами.

“Це не мій арешт, це поразка всієї судової системи”, – заявив Пашинський 18 жовтня після оголошення ухвали.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва обрав екс-нардепу Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: Для кого знято арешт і заборону щодо акцій Сбербанку?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE