Politerno > Україна і світ > Для кого знято арешт і заборону щодо акцій Сбербанку?

Для кого знято арешт і заборону щодо акцій Сбербанку?

  • 18 Жовтня, 2019
  • 1030 Переглядів
  • 0

Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, 10 жовтня 2019 року Господарський суд Києва зняв арешт і заборону щодо акцій української «дочки» Сбербанку і рахунків в цінних паперах, заарештованих за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Таким чином український суд задовольнив позов російського Сбербанку і прийняв його доводи про те, що він не є боржником з арбітражних рішень, а акції його дочірньої структури «Сбербанк Україна» належать Сбербанку Росії, а не Російській Федерації.

Нагадаємо, в 2018 році НБУ відмовив в придбанні через Парітетбанк (Білорусь) істотної участі в Сбербанку (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу. Раніше Національний банк відмовив в узгодженні купівлі акцій «дочки» Сбербанк РФ в Україні російським олігархам Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельнікову.

У чому ж справа? Чому в 2019 році все пішло по-іншому?

Можливо, правильну відповідь знає політолог Віктор Уколов, котрий у себе на сторінці у соцмережі розмістив досить цікаве пояснення ситуації, що склалася.  Зокрема, він зазначає: “Якщо спитати яка головна подія дня – скільки з нас скаже, що це розблокування Сбербанка России, який хоче прикупити Хорошковський? А скільки згадає про плани подорожчання таксі, або про зрив розведення військ і багатотисячні протести? І ви ще сумніваєтесь для чого затримали Гладковського? Шоу триває…” 

Читайте також: Компанія Гладковського отримала ще 16 мільйонів за заарештованими таємними угодами з Міноборони

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE