Politerno > Україна і світ > Хто фінансував “Слуг народу”

Хто фінансував “Слуг народу”

  • 10 Грудня, 2019
  • 888 Переглядів
  • 0

У третьому кварталі 2019 року партією “Слуга народу” було отримано близько 100 млн гривень в якості внесків від фізичних і юридичних осіб. Частина компаній, які фінансували “СН”, мають ознаки фіктивності.

Про це йдеться в новому розслідуванні програми “Наші гроші”.


Зокрема, автори проекту з’ясували, що частина фіктивних підприємств, які перерахували “СН” десятки мільйонів гривень, керувалися Олегом Семеновим – радником головного фігуранта справи Гандзюк Владислава Мангера.

“Він у мене радник на громадських засадах. Раніше дуже мені допомагав. Років зо два тому. Зараз бачимося раз на місяць, раз в два місяці. Про його бізнесі, фінансових справах я не знаю …”, – розповів Мангер по телефону.

Серед інших великих спонсорів “СН” 22-річний кухар київського ресторану Ярослав Кузка, який перерахував 3 млн 300 тисяч гривень на рахунок партії, продавець жіночої білизни Юліана Куку, котра “пожертвувала” 500 тисяч.

Донором партії, котрий перерахував 3 млн 300 тисяч гривень, є і власник фермерського господарства “Дари Закарпаття 1979” Артем Микулинський, який зареєстрований в Херсоні і фігурує в декількох дрібних кримінальних справах – дрібні крадіжки і бійки з дружиною. Крім того, органи опіки намагаються позбавити його батьківських прав. За твердженням мами Микулинського, Артем має інвалідність і ніде не працює. 

Читайте також: “Я – головний, я від президента”. Як Ілля Павлюк став впливовим політиком. Ненадовго

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE