Politerno > Україна і світ > Зеленський і Путін домовились про обмін, але не домовилися про нові газові контракти – джерела

Зеленський і Путін домовились про обмін, але не домовилися про нові газові контракти – джерела

  • 10 Грудня, 2019
  • 946 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін погодили обмін утримуваними особами до кінця року, але не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу.

Джерела відзначають, що наразі триває вечеря, і розмова за нею продовжується.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який входить до складу української делегації на переговорах в “нормандському форматі” в Парижі, позитивно оцінює їх хід.

“Робоча атмосфера, все добре. Президент Зеленський – молодець, дуже жорстко і правильно тримає позицію, зради немає. Зараз ще йде розмова, поки все йде дуже правильно з державницької позиції”, – заявив Аваков.

Двостороння зустріч президентів України та РФ, що тривала у Єлисейському палаці, добігла завершення. Переговори віч-на-віч тривали менше пів години.

Як заявив виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів.

Про це він заявив журналістам у Єлисейському палаці повідомляє з Парижа кореспондент  ЄП.

За його словами, переговори за участю президентів не принесли кінцевої домовленості щодо нового контракту.

“Ми домовилися, що будемо і далі домовлятися”, – сказав він.

Вітренко наголосив, що подальші переговори, як і раніше, триватимуть за участю Євросоюзу, у тристоронньому форматі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін не досягли домовленостей щодо виборів на Донбасі і відновлення українського контролю над кордоном.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE