Politerno > Україна і світ > Співробітники телеканалу МО Росії “Звезда” обманом потрапили в Україну

Співробітники телеканалу МО Росії “Звезда” обманом потрапили в Україну

  • 12 Грудня, 2019
  • 1006 Переглядів
  • 0

Співробітники Державної прикордонної служби України не мають жодної інформації про порушення законодавства членами знімальної групи телеканалу Міноборони Росії “Звезда”, яка могла б послужити підставою для заборони на в’їзд російських пропагандистів в Україну. Про це в коментарі Цензор.НЕТ повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, під час проходження кордону російські пропагандисти замовчали інформацію про те, що вони є журналістами. Також на момент перетину кордону, у прикордонників не було інформації про те, що пропагандисти могли незаконно відвідувати тимчасово окуповані території України.

Демченко запевнив, що пропуск російських пропагандистів не пов’язаний з запрошенням президента України Володимиром Зеленським під час прес-конференції за підсумками “нормандського саміту” в Парижі.

“Якщо ж у нас немає інформації від інших правоохоронців про порушення, то, звичайно, кожен інспектор не може знати всіх журналістів пропагандистських каналів. Ми користуємося базами даних, які наповнюються нами та іншими правоохоронцями, щодо порушень іноземцями українського законодавства”, – сказав він.

У свою чергу журналіст Петро Шуклінов з посиланням на джерело в Держприкордонслужбі повідомив, що під час перетину кордону російські журналісти заявили, що прибули в Україну з приватним візитом до родичів.

«Другий раз в Україну вони не потраплять», – запевнив високопоставлений співрозмовник у СБУ.

Як повідомлялося раніше, в Київ безперешкодно прилетіла ціла група пропагандистів телеканалу Міністерства оборони Росії «Звезда». За їх словами, рішення про поїздку було прийнято після саміту «нормандської четвірки», де Володимир Зеленський запросив російських «журналістів» в Україну.

Читайте також: Конгресмени США затвердили санкції проти Північного потоку-2 – деталі рішення

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE