Politerno > Україна і світ > Милованов заступився за продаж продукції “Мотор Січ” у РФ: “Не подобається? Так ідіть робіть щось”

Милованов заступився за продаж продукції “Мотор Січ” у РФ: “Не подобається? Так ідіть робіть щось”

  • 16 Грудня, 2019
  • 1581 Переглядів
  • 0

За словами міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, торгівля “Мотор Січі” з РФ – це нормально.

Про це він написав під постом активіста Владислава Грезєва.

“Класний міністр Тимофій Милованов. Фотографується з Директором “Мотор-Січ” Богуслаєвим і постить з текстом про позитив. Тим самим директором, який налагодив роботу підприємства і поставляє деталі для двигунів військовим РФ, в Крим і навіть у так звану “ДНР”. Експлуатує нещадно штат працівників, а сам, звичайно, шикує від життя. Максимальний позитив. Дійсно”, – написав Грезєв.

У коментарі до нього прийшов Милованов: “Владе, перестань займатися самообманом. Половину запчастин для армії – з Росії. Величезна кількість експорту – в Росію. Ми з Росією і НАСА разом працюємо над космічною програмою. Не подобається? Так йдіть робіть щось. Наприклад, розвивай українську промисловість, щоб у неї було звідки отримувати замовлення”.

Також до нього приєднався народний депутат від “Слуги народу” Андрій Мотовиловець, якого у ЗМІ називають однією з “говорящих голів” президентської фракції. Він почав виправдовувати позицію Милованова і торгівлю з країною-агресором бізнес-інтересами.

“Ну дивись, у бізнесі головне не патріотизм, а заробляння грошей. Ми як країна ніяк не допомогли підприємствам, які втратили ринок Росії. Я не чекав від них, що вони перестануть працювати з найбільшим споживачем своєї продукції”, – написав він.

У серпні стало відомо, що Сніжнянський машзавод “Мотор Січі” перерахував у “бюджет ДНР” мінімум 12 млн грн. За це суд заарештував майно його директора. Також стала відома схема оплати, так званих, податків.

“Мотор Січ” (Запоріжжя) – один з найбільших світових виробників авіаційних двигунів. Віднедавна підприємство контролював його почесний президент народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв. На дострокових парламентських виборах Богуслаєв не зміг стати нардепом.

У 2016 році великі пакети акцій підприємства були продані іноземним компаніям. У вересні 2017 року Служба безпеки України (СБУ) порушила кримінальну справу за статтею “диверсія” і “підготовка до злочину”, а Шевченківський райсуд Києва заарештував сконцентровані у власності п’яти офшорів 41% акцій “Мотор Січ”.

Глава ДК “Укроборонпром” Айварас Абромавичус заявив, що “Мотор Січ” має контролювати держава.

Читайте також: Навіщо в Україну терміново прибув Болтон: “Нормандський формат” чи продаж китайцям “Мотор Січ”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE