Politerno > Україна і світ > “Мотор Січ” заперечує платижі до “бюджету” “ДНР”

“Мотор Січ” заперечує платижі до “бюджету” “ДНР”

  • 19 Липня, 2019
  • 1244 Переглядів
  • Comments Off

«Мотор Січ» заперечує звинувачення СБУ у сплаті компанією коштів до «бюджету» підтримуваного Росією угруповання «ДНР» через відокремлений підрозділ групи – «Сніжнянський машинобудівний завод», розташований на окупованій території Донецької області.

«Ми платили і платимо податки тільки в державний бюджет України, тільки на території України. Ми на території, непідконтрольній Україні, податки не платили і не платимо», – заявив Радіо Свобода директор зі зв’язків з громадськістю ВАТ «Мотор Січ» Анатолій Малиш.

19 липня Служба безпеки України заявила, що припинила протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність підтримуваного Росією угруповання «ДНР».

У прес-службі відомства повідомили, що у межах досудового розслідування встановлено, що посадовці відокремленого підрозділу групи – «Сніжнянський машинобудівний завод», який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і непідконтрольній Україні території.

За даними відомства, за 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод» до «бюджету» «ДНР» сплатив понад 32 мільйони російських рублів.

У СБУ також заявили, що завод на безоплатній основі передавав товарно-матеріальні цінності для потреб так званого «Міністерства доходів і зборів» «ДНР», через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

Раніше проект Bihus.Info у своєму розслідуванні повідомляв, що запорізьке підприємство «Мотор Січ» постачає до Росії комплектуючі для двигунів, у тому числі для військових вертольотів і літаків, незважаючи на заборону експорту військової техніки в Росію.

У «Мотор Січі» заперечили цю інформацію, назвавши її замовною, і наголосили, що працюють у рамках законодавства і всі свої дії здійснюють відповідно до вимог законів України.

Як повідомлялось, у 2018 році Служба безпеки вже проводила декілька обшуків на публічному акціонерному товаристві “Мотор Січ” в Запоріжжі. Обшуки проводилися у зв’язку з підозрою у підготовці до диверсії.

За наявними у СБУ даними, представники іноземної компанії розбудовують сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво та передати технології.

Народний депутат та почесний президент АТ Мотор Січ В’ячеслав Богуслаєв порівняв обшуки на підприємстві з рейдерським захопленням.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE