Politerno > Україна і світ > Зеленський підписав указ про покращення доріг – Омелян каже, що грошей заклали надто мало

Зеленський підписав указ про покращення доріг – Омелян каже, що грошей заклали надто мало

  • 19 Липня, 2019
  • 1536 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг. 

Документ передбачає низку заходів, спрямованих на створення безпечних та комфортних умов для учасників дорожнього руху, розвиток мережі якісних доріг, формування сприятливих умов для бізнесу.

До 1 січня 2020 року Кабмін має забезпечити перегляд кваліфікаційних критеріїв, фінансових і технічних вимог до учасників публічних закупівель відповідно до найкращих світових практик.

Мають бути створені умови для використання новітніх технологій та матеріалів під час будівництва, реконструкції, ремонту доріг.

Замовники мають залучати на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва (FIDIC) на етапах закупівель, виконання робіт, гарантійного обслуговування будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг”.

Першочергово необхідно провести капітальний ремонт 24 тис. км основних магістралей, на що необхідно 150 млрд грн і ще 15 млрд щороку на підтримання їх у належному стані.

На рішення Зеленського відреагував міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Гдє дарогі? Дороги будуються лише в бурхливій уяві. Підписав указ. Тепер дороги повинні указ виконати… для доріг потрібні гроші! А також контроль, конкуренція і якість! Указами, постами в фб, роликами, тегами дороги не ремонтувалися і ніколи ремонтуватися не будуть.

Не забудьте передбачити мінімум 75 млрд грн для Дорожного фонду в держбюджеті на 2020 рік на дорожню мережу плюс 10 млрд грн на територіальні дороги між райцентрами. Бо інакше указ використають не за призначенням”, – написав Омелян.

“Беремо калькулятор, ділимо цю цифру на кілометраж. Виходить 6 250 000 грн за капітальний ремонт 1 км доріг першої і другої категорій.

А тепер запитаємося в українських автодорожніх компаній: Ви готові робити капремонт утричі дешевше, собі у збиток? Ми Вам дамо Указ, роздасте його копії своїм співробітникам: зарплата буде раз на три місяці, матеріали видавати державі безкоштовно”, – додав міністр.

Нагадаємо, за кілька днів Зеленський відвідав декілька регіонів і дізнався про низку проблем, які заважають якісному ремонту доріг. У Дніпрі навіть побився об заклад з мером Борисом Філатовим.

Всього в Україні 169 тис. км доріг різних категорій. Зеленський вважає, що на першому етапі необхідно відремонтувати головні магістралі.

Керівник ОП Андрій Богдан заявив про корупцію в дорожній сфері і про необхідність перевірки роботи “Укравтодору” та його керівництва. 

Читайте також: Омелян відповів Зеленському: “Ну, протягнете на хайпі: “Ссишиш, ти”, “чєрт, лушпарік”, ще місяць-другий, а далі люди заглянуть у холодильник”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE