Politerno > Україна і світ > Нардепка від “СН” заявила, що пенсіонери на окупованих територіях мають право на дві пенсії

Нардепка від “СН” заявила, що пенсіонери на окупованих територіях мають право на дві пенсії

  • 2 Січня, 2020
  • 987 Переглядів
  • 0

Пенсіонери, які проживають в Криму і ОРДЛО, мають право отримувати як українську пенсію, так і виплати з боку окупаційної влади.

Про це глава парламентського комітету з питань соціальної політики нардеп “Слуги народу” Галина Третьякова заявила в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

“Ми не визнаємо окупанта і його дії, ми не визнаємо ті “пенсії” та “документи”, ми не визнаємо те, що там відбувається. На технічному рівні ми не будемо з’ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати його пенсією, тому що це наш громадянин і у нас з ним, як у держави, є зв’язок. Це пенсіонери 60-70-80 років, вони не можуть відкрити тут бізнес, вони не можуть платити за оренду житла, не можуть отримати тут підтримку – вони залишилися там. І нехай вони навіть отримують по дві пенсії – хіба це має розірвати зв’язок з нашою державою і зі мною як з політиком? Ні!”, – заявила Третьякова.

За словами Третьякової, отримання виплат від Пенсійного фонду РФ у Криму і “пенсійних фондів” угруповань “ЛНР” і “ДНР” не може стати підставою для невиплати пенсій України. Глава комітету з питань соцполітики переконана, що виплати українським пенсіонерам на окупованих територіях – це ще один вид санкцій проти Росії і таким чином вони її “економічно розоряють”.

Як відомо, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба висловив думку, що питання виплати пенсій на окупованій території Донбасу може бути вирішене тільки в контексті її деокупації.

Читайте також: Чийгоз скаржиться, що діалогу з Зеленським щодо обміну кримських татар немає

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE