Politerno > Україна і світ > Поліція в Києві затримувала “за дрібне хуліганство” двох осіб за питання “Чий Крим?” російській блогерці Мітрошиній.

Поліція в Києві затримувала “за дрібне хуліганство” двох осіб за питання “Чий Крим?” російській блогерці Мітрошиній.

У Києві громадянський рух “Відсіч” повідомляє про затримання і побиття активістів, які запитали “Чий Крим?” російську блогерку Олександру Мітрошину.

Як повідомляє “Відсіч”, поліція затримала двох активістів – Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького. 

Активісти прийшли на лекцію Олександри Мітрошиної, яка в 2017 році повідомила у Facebook, що відвідала анексований Крим. Вказана особа незаконно відвідувала Крим у 2017 році і працювала на радіо Москва-24, яке є частиною “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания”, куди належить і одіозний канал Россія-1. 

На початку заходу був вільний мікрофон і активісти, дочекавшись черги поставити питання “Чий Крим?” Відповіді не прозвучало. Тому активісти повторювали це запитання ще кілька разів.

На активістів словесно накинулися прихильники Мітрошиної. Один з них, Нікіта Толмачов, пообіцяв активістам їх вбити і згодом почав бити в обличчя, а одного з них вдарив ногою в груди.

За даними джерел, нападник на активістів Нікіта Толмачов працював певний час клоуном в цирку “Кобзов”, наразі займається підприємницькою діяльністю.

На відео, яке розповсюдив рух “Відсіч”, співробітник поліції повідомив, що патрульні затримали Овчаренка і Кальницького за “дрібне хуліганство”.

Пізніше, як повідомив рух “Відсіч” у фейсбуці, активістів громадянського руху “Відсіч” Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, яких раніше 6 січня затримали в Києві під час лекції російської блогерки Олександри Мітрошиної, відпустили.

“Наших активістів Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького відпустили з відділку після трьох годин тримання. На них склали протоколи про адміністративне затримання за нібито порушення ст. 173 КУпАП – “дрібне хуліганство”. Тепер ми чекаємо на суд”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський радіє життю у моменти втрат на війні. Співпадіння?

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE