Politerno > Україна і світ > ВР планує позачергове засідання щодо децентралізації і не буде займатися землею цього тижня – Арахамія

ВР планує позачергове засідання щодо децентралізації і не буде займатися землею цього тижня – Арахамія

  • 14 Січня, 2020
  • 896 Переглядів
  • 0

Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати друге читання законопроєкту щодо зняття мораторію на продаж с/г землі і планує провести 24 січня позачергове засідання для розгляду питання децентралізації.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на заяву голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії та заступника голови фракції “Слуга народу” Олександра Корнієнка в кулуарах парламенту.

На запитання журналістів, чи відбудеться позачергове засідання 24 січня, депутат відповів: “Так, буде. З теми децентралізації. Нам треба буде додаткове голосування до наступної сесії…”.

Арахамія також пояснив, що якщо Конституційний суд не встигне до цього часу надати висновок щодо законопроєкту №2598 “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)”, то потреби в позачерговому засіданні не буде.

Нардеп додав, що на позачерговому засіданні Ради не планують розглядати питання кадрових змін в уряді.

За словами Олександра Корнієнка, Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати друге читання законопроєкта №2178-10 від “Слуги народу” щодо зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

“Я не думаю, що на цьому тижні буде. Ви ж бачите, що наших колег по парламенту турбує процедура, меморандум, якісь ще там нюанси”, – сказав Корнієнко.

За його словами, в порядку денному цього пленарного тижня, 14-17 січня, це питання відсутнє.

Арахамія заявив, що розгляд законопроєкта може заблокувати роботу Ради.

“Враховуючи те, що є ризики, що може бути заблокована Верховна Рада на декілька місяців, ми хочемо проголосувати всі важливі законопроєкти, які з минулого року ще залишилися в другому читанні і таке інше, і потім вийти в землю. Тому що земля може просто заблокувати парламент”, – зазначив Арахамія.

Читайте по темі: Ринок землі від “СН”: протестувальники перекрили кілька вулиць у центрі Києва (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE