Politerno > Україна і світ > Неозвучена причина збиття українського літака

Неозвучена причина збиття українського літака

  • 16 Січня, 2020
  • 1332 Переглядів
  • 0

Інформаційний шторм, пов’язаний зі збиттям у небі над Іраном українського пасажирського літака МАУ, перевів у тінь ситуацію, котра наразі має місце у розслідуванні та судових розглядах катастрофи МН17 над Донбасом в 2014 році.

Лише неодноразово заявлена в ЗМІ позиція президента МАУ Євгена Дихне дала змогу зрозуміти існування ще однієї з версій передумов до атаки на наш авіалайнер.

Євген Дихне заявив: “Винен той, хто не закрив простір над Іраном. Приймати рішення про заборону польотів повинна державіаслужба країни, простір якої є потенційно небезпечним для польотів. Це було їх зобов’язання, яке вони взяли на себе, підписуючи міжнародні угоди, інакше туди б ніхто не літав. Вони зобов’язані були передбачити всі ризики. Тим більше, що їм-то вони найкраще повинні бути відомі”.

Складається враження, що Є.Дихне у даному випадку виступав не як директор МАУ, а адвокат російської сторони на судовому процесі по трагедії з МН17. 

Саме зараз Росія впливає на Нідерланди, щоб ініціювати додаткове розслідування катастрофи МН17 над Донбасом в 2014 році. З подачі Путіна, який є безпосередньо відповідальним за катастрофу, депутати нідерландського парламенту будуть з’ясовувати, чому Україна не перекрила повністю повітряний простір над зоною тодішньої АТО. Таким чином Кремль намагається створити інформаційний шум навколо причетності України і виграти час в очікуванні зміни політичної кон’юнктури в Європі.

Не можна виключати вплив Росії на рішення нідерландського парламенту розслідувати закриття повітряного простору над Україною. У березні 2020 року розпочнеться безпосередньо судовий процес по катастрофі МН17 і будуть названі обвинувачені і свідки. У результаті процесу особи, винні у вчиненні цього злочину, будуть притягнуті до відповідальності. На цьому тлі Росія намагається провести операції по «затуманення» інформаційного простору. Вона висуває нові і нові гіпотези, що сталося. Питання – «чому Україна не закрила повітряний простір» – Росія піднімає регулярно, якщо інші версії не працюють. Були десятки версій, народжені російськими пропагандистами щодо українського «Бука», МіГ-29. Але останнім шансом для росіян завжди було питання про перекриття повітряного простору. 

Підсумовуючи зазначене, напрошується ще одна версія причин збиття українського літака – Росії потрібно виграти час та відвести від себе чи послабити звинувачення у свій бік під час розслідування та судових розглядів катастрофи МН17 над Донбасом в 2014 році.

Читайте також: “Іранська криза”: коли немає часу прописати сценарій і розподілити ролі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE