Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” заявив, що Київ може продавати воду в РФ, тобто Крим – росіяни зраділи

“Слуга народу” заявив, що Київ може продавати воду в РФ, тобто Крим – росіяни зраділи

  • 1 Лютого, 2020
  • 1670 Переглядів
  • 0

Київ може знову почати подавати воду в анексований Росією Крим, адже якщо Ізраїль постачає воду в Палестину, хоча між територіями йдуть військові дії, то і в Україні можуть продавати воду на півострів.

Таку думку висловив голова бюджетного комітету Верховної Ради, нардеп від “Слуги народу” Юрій Аристов в коментарі журналістам програми “Схеми: корупція в деталях”, що вийшла в ефір 30 січня.

“Була ідея продавати воду. Ізраїльтяни продають воду практично до воюючої країни (Ізраїль постачає воду в Палестину – ред.), вони заробляють. Вони фактично вирішують свої соціальні проблеми за рахунок цього. Ось і у нас була ідея, наприклад, продавати воду в Росію“, – сказав він.

Аристов поправився, що “мова йшла про Крим”.

На питання журналіста про територіальну приналежність півострова нардеп відповів: “Наш Крим, це безумовно”. Нардеп пішов після цього питання, не розповівши інших подробиць.

На відео зазначено, що розмова “Схем” з Арістовим відбувся 17 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, Україна забезпечувала через Північно-Кримський канал до 85% потреб Криму в прісній воді. Після анексії Криму РФ навесні 2014 років Київ припинив подачу води на півострів.


У свою чергу члени комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров і Сергій Цеков
позитивно відреагували на пропозицію нардепа від “Слуги народу”, передає РБК.

Російські представники заявили, що ідея України про відкриття Великого Кримського каналу для продажу води на територію Криму є вірною.

Джабаров додав, що перекриття каналу призвело до заболочування Херсонської області.

“Там піднімається рівень ґрунтових вод через те, що вода не проходить. Тобто там збиток йде прямий. Шкода завдається сільському господарству України. Вони могли б заробляти гроші. Це б (продаж води – ред.) пішло на користь обом країнам, тому що встановилися б контакти більш-менш на регіональному рівні”, – пояснив сенатор.

Джабаров уточнив, що обсяги води, які буде постачати Україна, будуть використані в сільському господарстві.

Його колега Сергій Цеков заявив, що Росія не готова купувати воду по будь-якій ціні: “Звичайно, мати щось гарантоване з точки зору водопостачання було б правильно, але на уклін до України ми не підемо. Якщо запропонують, будемо домовлятися по ціні. Звичайно, по ціні здоровій, а не по тій, по якій вони хочуть”.

Читайте також: США продовжують санкційну політику проти РФ за окупацію Криму

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE