Politerno > Україна і світ > За в.о. глави “Укрзалізниці” Жельком Марчеком стоять ті самі люди, що і за Кравцовим – Омелян

За в.о. глави “Укрзалізниці” Жельком Марчеком стоять ті самі люди, що і за Кравцовим – Омелян

  • 5 Лютого, 2020
  • 1178 Переглядів
  • 0

Євген Кравцов і Желько Марчек

Екскерівник “Укрзалізниці” Євген Кравцов і призначений на його місце в.о. Желько Марчек є людьми з однієї команди.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ заявив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, важливу роль у відставці Кравцова відіграв прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Відставка відбулася, Наглядова рада ухвалила це рішення. Але, на жаль, призначення нинішнього в.о. Желька Марчека – докорінно неправильне. За ним стоять ті самі люди, що і за Кравцовим. Тому чіткий сигнал від нинішньої Наглядової ради і Кабміну – нічого не змінюється”, – зазначив Омелян.

Ексміністр розповів, що на “Укрзалізниці” є кілька груп впливу, які, завдяки контролю над керівництвом і всілякими схемами, вимивають за рік з компанії близько 15 млрд і більше нелегальних коштів.

“І саме Кравцов і новий в.о. – люди з однієї команди. Це відомий факт. Тому я все-таки сподіваюся, що Наглядова рада перегляне своє рішення, і навіть тимчасові люди будуть призначатися не за чиєюсь порадою, а лише з огляду на критерії професіоналізму і прозорості ухвалення рішень. Все-таки ця компанія дуже важлива для України, вона генерує близько 5% ВВП. Це компанія, яка легко може бути №1 в Україні не тільки за кількістю співробітників, але і за доходом. Більше, ніж “Нафтогаз”. Потенціал у неї величезний”, – наголосив Омелян.

“Тут усе залежить від менеджменту. Якщо буде поставлено менеджмент, налаштований на реформи і якісні зміни, то протягом пів року можна стабілізувати ситуацію. А протягом двох років – створити найкращу в Центральній і Східній Європі компанію”, – додав він.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів погодив звільнення голови “Укрзалізниці” Євгена Кравцова без переведення на іншу посаду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE