Politerno > Тернопільщина > Закриття єдиного великого кінотеатру «Сінема Сіті» в Тернополі. Що відбувається?

Закриття єдиного великого кінотеатру «Сінема Сіті» в Тернополі. Що відбувається?

  • 9 Лютого, 2020
  • 1982 Переглядів
  • 0

Тиждень, що минає, відзначився новиною в тернопільських медіа про закриття єдиного в обласному центрі кінотеатру Сінема Сіті. Начебто в кінозалах запланований ремонт. Втім, причина зовсім інша.

Закінчується договір оренди між ТРЦ «Подоляни» та підприємством ТОВ «СІНЕМА-ЦЕНТР». Ця компанія є власником всеукраїнської мережі кінотеатрів «Сінема Сіті»

У четвер появилися повідомлення із заявою адміністрації кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль» щодо причин закриття.

«…Незабаром строк оренди спливає, тому виникає закономірне питання: чи буде надалі працювати Кінотеатр в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ»?

З цього приводу варто знати, що ми маємо договірне та законне переважне право на подальшу оренду приміщення в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» для роботи нашого багатозального Кінотеатру. Ми належно та з усією повагою повідомили власника ТРЦ про наше бажання скористатися своїм переважним правом та продовжити роботу Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль» для наших глядачів, а також про нашу готовність до узгодження з ТРЦ нових умов подальшої оренди», – йдеться у заяві.

Також адміністрація кінотеатру зазначила, що суперечка за продовження оренди перейшла в судовий процес. Розглядати спір має Господарський суд Тернопільської області.

«До вирішення Судом цього питання, Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль» продовжить надавати поціновувачам кінематографу послуги з демонстрування кінофільмів, організації цікавого дозвілля, проведення соціальних заходів, благодійних показів тощо, – все як зазвичай».



Попередньо було відомо, що останній день роботи «Сінема Сіті» в ТРЦ «Подоляни» – 6-те лютого. Станом на сьогодні на сайті кінотеатру розміщена інформація про те, що покази фільмів відбуватимуться. Є розклад кіносеансів на наступний тиждень.

Про старт судового процесу можна пересвідчитись в Єдиному реєстрі судових рішень, справа №910/529/20. Початок від 16.01.2020р.

Спершу ТОВ «Сінема Центр» звернулося до Господарського суду м. Києва. Втім, звідти направили до Господарського суду Тернопільської області по причині місцезнаходження нерухомого майна.

Позивач просить суд  зобов`язати ТОВ «Теркурій-2» виконати свої обов`язки, що випливають із переважного права позивача на укладення на новий строк договору оренди – 7/200 частини будівлі торгово-розважального комплексу, обладнаного під розміщення багатозального кінотеатру із баром, концешн-баром, караоке-баром, розташованого за адресою: Україна, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28ч.

ТОВ «Теркурій-2» є власником ТРЦ «Подоляни». Ми запитали генерального директора ТОВ «Теркурій-2» Михайла Ібрагімова про ситуацію з «Сінема Сіті».

– Не коментую це питання. Я би вам багато розказав, але я не коментую, – відповів Михайло Ібрагімов.
– Запитаю по-іншому. Єдиний кінотеатр в Тернополі буде чи не буде?
– Буде, буде. Без коментарів, – підкреслив гендиректор ТОВ «Теркурій-2».

На фото: Михайло Ібрагімов

Для довідки, «Сінема Сіті Тернопіль» – 4-зальний кінокомплекс, розташований на першому поверсі ТРЦ «Подоляни». На цей час це єдиний у місті кінотеатр, в якому можна переглянути світові кіно-прем’єри. А також покази нового українського кіно. Зали кінотеатру можуть одночасно прийняти 592 глядача.

На всю Тернопільську область такий кінотеатр лише один.

Назарій Наджога


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE