Politerno > Україна і світ > Топ-менеджер Коломойського повернувся на роботу в “Укртранснафту”

Топ-менеджер Коломойського повернувся на роботу в “Укртранснафту”

  • 12 Лютого, 2020
  • 976 Переглядів
  • 0

Олександр Лазорко поновився на роботі в ПАТ “Укртранснафта” на посаді заступника гендиректора з питань взаємодії з нафтопереробними заводами.

Про це свідчать дані на сайті держкомпанії, передає БізнесЦензор.

Згідно з судовим реєстром, 11 серпня 2017 року Луцька міськрайонний суд Волинської області своїм рішенням частково задовольнив позов Лазорка і скасував наказ ПАТ “Укртранснафта” від 7 серпня 2015 №189-к “По особовому складу”, а також вирішив відновити позивача на посаді голови правління держкомпанії з 10 серпня 2015 року.

Суд також вирішив стягнути на користь Лазорка з “Укртранснафти” середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 11 серпень 2015 року по 11 серпня 2016 року в розмірі 695,18 тис. грн.

3 жовтня 2019 року Волинський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу “Укртранснафти” на це рішення суду, залишивши його в силі.

Як повідомлялося, Лазорко був оголошений в розшук у вересні 2015 року. Йому інкримінували привласнення майна в особливо великих розмірах, що передбачало покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Правоохоронці підозрювали Лазорка по 4 епізодах: незаконне викачування технологічної нафти з магістральних нафтопроводів; підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами “Привату”; незаконні (надмірні) витрати на страхування в ПАТ “Укртранснафта”; резервування нафтопроводу Кременчук-Одеса компанією “Синтез Ойл” (пов’язана з “Приватом”).

Після оголошення в національний розшук, Лазорко оселився в Лондоні і намагався через українські суди домогтися відновлення на посаді. У грудні 2015 року МВС повідомило, що передало запит на Лазорка в Інтерпол, але чи був він в результаті оголошений в міжнародний розшук з відкритих джерел – невідомо.

У квітні 2019 року стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ зняло з розшуку колишнього голову правління ПАТ “Укртранснафта” Олександра Лазорка, після чого він в червні того ж року повернувся в Україну.

На наступний же день після повернення  Лазорко звернувся до суду з метою поновитися на посаді керівника акціонерного товариства “Укртранснафта”.

Нагадаємо, Лазорко очолював “Укртранснафту” з 2009 по 2015 роки. Раніше він керував підприємствами групи “Приват” – Дрогобицьким і Надвірнянським НПЗ.

19 березня 2015 року наглядова рада “Укртранснафти” вирішив усунути його від виконання обов’язків. Основною причиною послужили маніпуляції з викачування технологічної нафти і її розміщенням на зберіганні на заводах групи “Приват” у Надвірній, Дрогобичі і Кременчуці. У 2015 році компанія платила за зберігання близько 2,5 млн грн в день.

Сам Ігор Коломойський називав Лазорко ефективним менеджером і пропонував нагородити його орденом за роботу на посаді глави держкомпанії. Також Коломойський не приховував, що знаходиться в хороших відносинах з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Аваков це підтверджував.

11 травня АТ “Укртранснафта” відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу “Дружба”.

Читайте також: Транзит із присмаком корупції. Слабкі місця газової угоди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE