Politerno > Україна і світ > Кримськотатарський телеканал ATR звернувся до Європарламенту через відсутність фінансування

Кримськотатарський телеканал ATR звернувся до Європарламенту через відсутність фінансування

  • 25 Лютого, 2020
  • 723 Переглядів
  • 0

Кримськотатарський телеканал ATR звернувся по фінансову допомогу до Європейського Парламенту та Європейської Комісії.

Про це повідомив сам канал ATR.

У зверненні, зокрема, йдеться:Європейський Парламент у Резолюції “Щодо ситуації з дотриманням прав людини в Криму, зокрема прав кримських татар”, схваленої 4 лютого 2016 року, засудив незаконне закриття зокрема телеканалу ATR…та закликав Європейську Комісію розширити необхідну фінансову допомогу ЗМІ у вигнанні в Україні.

Телеканал ATR сьогодні як ніколи потребує такої фінансової допомоги, оскільки знаходиться на межі закриття та втрачає надії на отримання найближчим часом допомоги з боку власної держави.

Ми просимо вас на виконання положень вищезгаданої резолюції Європарламенту забезпечити єдиний в світі кримськотатарський телеканал ATR необхідну фінансовою допомогою на постійній основі”.

У зверненні також повідомляється, що телеканал не може отримати виділені державою кошти на 2020 рік “через штучно створені бюрократичні перепони та суперечливе тлумачення нормативних актів окремими органами державної влади”.

За інформацією телеканалу, цільовою аудиторією АТR є понад 2,5 мільйона жителів тимчасово окупованого Криму, а також жителі материкової частини України і чисельна кримськотатарська діаспора в Туреччині, Румунії, Литві, Польщі.

Телеканал мовить цілодобово українською, кримськотатарською та російською.

10 лютого ATR заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету.

Асоціація польських журналістів (SDP) висловила підтримку кримськотатарському телеканалу.

Читайте також: Крим і «мирні ініціативи»: Кремль готує наступний удар?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE