Politerno > Україна і світ > 83% українців не бачать успіху в боротьбі з корупцією і більше половини – проти ринку землі

83% українців не бачать успіху в боротьбі з корупцією і більше половини – проти ринку землі

  • 27 Лютого, 2020
  • 926 Переглядів
  • 0

Дії влади щодо вирішення збройного конфлікту на Донбасі вважають неуспішними 70% громадян, боротьбу з корупцією неуспішною вважають 83%, а 62% опитаних не підтримали б на референдумі введення ринку землі.

Про це йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

У грудні успішність влади щодо вирішення збройного конфлікту на Донбасі відзначали 40% опитаних, неуспішність – 50%.

Про те, що боротьба з корупцією на вищих щаблях влади є неуспішною вважають 83% громадян, успіх у цьому питанні відзначають 12%. У грудні ж 17% українців заявляли про успіх у боротьбі з корупцією, ще 76% вважали навпаки.

При цьому 80% опитаних не бачать просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ, протилежної точки зору притримуються 11% громадян. У грудні успішність у розслідуванні таких справ відзначали 17% громадян, неуспішність – 71%.

62% опитаних українців не підтримали б на референдумі введення ринку землі

Так, у разі, якщо б всеукраїнський референдум щодо запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення відбувся найближчої неділі, то 62% опитаних проголосували б на ньому “проти” введення ринку.

Підтримали б запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення тільки 15% опитаних. Ще 18% відмовилися б брати участь в опитуванні.

У КМІС відзначають, що кількість прихильників ринку землі в Україні зменшилася в порівнянні з опитуванням в листопаді і грудні 2019 року з 22% до 15%.

Успіхів влади щодо зниження тарифів ЖКГ не бачать 80% українців, 14% навпаки відзначили успішність у цьому питанні.

При цьому 46% опитаних зазначили, що вони у січні 2020 року витратили на оплату “комуналки” більше коштів, ніж у січні минулого року. У 39% українців ці витрати не змінилися або зменшилися.

Ще 21% учасників опитування вказав на те, що витрачає на оплату послуг ЖКГ більшу половину доходу сім’ї. Ця частка зросла у порівнянні з опитуваннями КМІС листопада-грудня минулого року (тоді було 14% і 16% відповідно).

Читайте також: Діяльність ВР не схвалюють 70% українців, а відставки Гончарука хочуть 44% опитаних – КМІС

або 

Серед українців різко зріс відсоток незадоволених діями Зеленського (Інфографіка)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE