Politerno > Україна і світ > Правоохоронці затримали викрадачів Вербицького та Луценка

Правоохоронці затримали викрадачів Вербицького та Луценка

  • 12 Березня, 2020
  • 826 Переглядів
  • 0

10 та 12 березня правоохоронці затримали двох підозрюваних у справі про вбивство Юрія Вербицького і викрадення Ігоря Луценка.

“Хороша новина. Щойно затримали підозрюваного у справі вбивства Юрія Вербицького викрадення Ігоря Луценка – тітушку Сергія Мисливого”, – написала 10 березня адвокат Євгенія Закревська,

“Його роль – більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року. Мисливий працював на постійній основі у групі “спиртового короля” Чеботарьова, котра займалася силовими акціями проти майданівців, отримував за це гроші, а також йому винаймали “службову” квартиру”, – підтвердив інформацію екснардеп Ігор Луценко у Facebook.

Згодом Офіс генерального прокурора дав офіційне повідомлення, що 10 березня 2020 року прокурори спільно з працівниками ДБР та Нацполіції затримали громадянина, який підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

Вказана особа з квітня 2014 року перебувала в міжнародному розшуку. За даними слідства Мисливий отримав у 2015 році паспорт громадянина України на інше ім’я.

Затриманому інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

На даний час вирішується питання про звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

12 березня Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України затримали ще одного підозрюваного в участі у цьому злочинні.

“”Справи Майдану”: ДБР затримало ще одного учасника викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що чоловікові повідомили про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 ККУ) ще 27 лютого.

Але у зв’язку з тим, що він не з‘явився на виклик, правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного.

Слідство встановило, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 “тітушок”, організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

Нагадаємо, 21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Підозрюваному загрожує від 5 до 12 років в’язниці.

Читайте також: У справі розстрілів на Інститутській проведено слідчий експеримент

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE