Politerno > Україна і світ > Нардепи скасували засідання Ради через карантин

Нардепи скасували засідання Ради через карантин

  • 17 Березня, 2020
  • 737 Переглядів
  • 0

Народні депутати внесли зміни до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради, скасувавши усі пленарні засідання до 3 квітня у зв’язку з карантином через коронавірус в Україні.

Відповідні постанови №3218 та №3224, прийняті на позачерговому засіданні Ради 17 березня

Постанова №3218 передбачає, що три наступні тижні – з 17 березня до 3 квітня – депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях чи групах.

Згідно з постановою №3224, спікер Ради у разі ухвалення Кабміном рішення про продовження карантину в Україні може прийняти рішення про продовження роботи ВР в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях та групах.

Також документ передбачає, що голова Ради за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій може скликати пленарні засідання ВР для вирішення невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв’язку з цим відповідних рішень.

Також вказується, що на четверту сесію ВР будуть перенесені п’ять парламентських слухань, які були заплановані на період з 18 березня по 18 травня.

А журналістів під час карантину пропускатимуть до парламенту за додатковою акредитаційною карткою.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради відбулася акція “Геть вірус зРади”. Мітингувальники вимагають, щоб парламент пішов на політичний карантин, оскільки побоюються ухвалення на тлі ситуації з коронавірусом необдуманих рішень.

Під час сьогоднішнього засідання, Верховна Рада України ухвалила кандидатуру Ірини Венедіктової на посаду Генерального прокурора України. Відповідне рішення підтримали 269 народних депутатів України.

Також нардепи призначили Ігора Петрашка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за поданням про призначення від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Відповідне рішення підтримали 243 народних депутатів України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE