Politerno > Україна і світ > Уряд оголосив надзвичайну ситуацію у Києві та ще двох областях

Уряд оголосив надзвичайну ситуацію у Києві та ще двох областях

  • 20 Березня, 2020
  • 1904 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Кабінет міністрів ухвалив рішення на позачерговому засідання ввечері п’ятниці.

Загалом тепер через поширення коронавірусу надзвичайна ситуація оголошена у 5 областях та столиці.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсуючи засідання, повідомив, що воно буде “технічне” і “для обговорення важливих рішень”.

“На порядку денному питання, пов’язані з протидією поширенню коронавірусної інфекції на території України. Зокрема, це введення надзвичайної ситуації ще в трьох регіонах (м. Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська обл.) та спрощення процедури ввезення в Україну необхідних лікарських засобів”, – сказав прем’єр.

Пізніше Кабінет міністрів офіційно повідомив про рішення. Головам облдержадміністрацій та голові Київської міськдержадміністрації доручено скоординували заходи для боротьби з вірусом.

“Рішення прийняте для убезпечення населення від коронавірусної інфекції. Уряд докладає максимум зусиль, щоб не допустити масових випадків зараження. При цьому здійснюються всі необхідні заходи для того, щоб лікарні були готові на реагування випадків коронавірусної інфекції, лікарі та медичний персонал мали необхідні засоби індивідуального захисту та обладнання. Слід пам’ятати, що зараз одним з найдієвіших засобів боротьби є  самоізоляція. Тому закликаю всіх дотримуватись правил карантину”, – заявив Шмигаль.

Читайте також: У Харкові розлючені пасажири блокують трамваї через обмеження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE