Politerno > Україна і світ > ВОЗ, ООН та ЮНІСЕФ готують два плани допомоги Україні для боротьби з COVID-19

ВОЗ, ООН та ЮНІСЕФ готують два плани допомоги Україні для боротьби з COVID-19

  • 22 Березня, 2020
  • 883 Переглядів
  • 0

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та МОЗ розробляють для України два плани допомоги у боротьбі з коронавірусом із бюджетом близько $38 млн та $20 млн. 

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю Укрінформу.

 “Фактично, зараз усі держави орієнтуються на рекомендації ВООЗ, яка говорить, що для стримування коронавірусу потрібно: а) обмінюватися інформацією; б) нарощувати об’єми тестування інфікованих для розуміння загальної епідеміологічної ситуації; в) ізолювати тих, з ким контактував хворий; г) об’єднати зусилля держави і населення, оскільки це проблема має вже не тільки медичний характер, але й соціально-економічний.

Якщо йдеться про конкретну підтримку, то зараз спільно з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН та МОЗ для України розробляється два плани допомоги з бюджетом близько $38 млн та $20 млн. 

Перший план передбачає допомогу у закупівлі ліків і обладнання, посилення координації на місцях та забезпечення фахового аналізу ситуації в країні. Другий план буде спрямований на підтримку українців, які проживають на сході України.”,  – зазначив Кислиця.

За словами постпреда, на початку року ООН затвердила План гуманітарного реагування для України у розмірі близько 162 млн. доларів. 

Кислиця зазначив, що влада планує залучити ще 20 млн доларів на боротьбу з поширенням Covid-19. 

Нагадаємо, Коронавірус виявлений у народного депутата Сергія Вельможного з групи “Довіра”.

Адвокат Євгенія Закревська з посиланням на державного експерта МОЗ України Павла Поламарчука повідомила, що на борту літака, який прямує з Китаю в Україну, є “значно менш точні” експрес-тести і нібито немає лабораторних тестів, які достовірно встановлюють наявність або відсутність коронавірусу в людини навіть до початку прояву симптомів.

Читайте також: За прогнозом НАН, коронавірусом можуть заразитися 22 млн українців – КМДА

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE