Politerno > Україна і світ > Лише вчора надійшло незначне фінансування для створення й виробництва тест-систем для діагностики коронавірусу, – Тукало

Лише вчора надійшло незначне фінансування для створення й виробництва тест-систем для діагностики коронавірусу, – Тукало

  • 24 Березня, 2020
  • 804 Переглядів
  • 0

Співробітниками Інституту молекулярної біології розроблена, виготовлена і повністю готова для використання високоточна “Тест-система для діагностики коронавірусу COVID-19”. Ця тест-система пройшла реєстрацію в Україні.

Про це йдеться в заяві Інституту молекулярної біології.

Відповідно до доручення Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Данілова від 21.01.2020 року № 173/14-04/2-20, Інститут молекулярної біології і генетики НАН України (ІМБГ НАНУ) залучений до участі в роботі зі створення лабораторного варіанта української тест-системи для діагностики китайського коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-2019. На сьогодні співробітниками Інституту розроблена, виготовлена і повністю готова для використання високоточна “Тест-система для діагностики коронавірусу COVID-19”. Ця тест-система пройшла реєстрацію в Україні і є готовим до використання набором для кількісної полімеразної реакції (ПЛР)“. – йдеться в повідомленні.

Набір для виявлення нового коронавірусу SARS-CoV-2 розроблений на основі ампліфікації кДНК вірусу у пробі. Детекція реакції ПЛР у реальному часі відбувається з використанням інтеркалюючого флуоресцентного барвника SYBR Green (EvaGreen) та 4-х високоспецифічних праймерів до N-білка коронавірусу SARS-CoV-2 ( є також варіант набору з додатковими праймерами на ділянку РНК, що кодує вірусний S білок). У наборі є реагенти для позитивного, негативного і внутрішнього контролів“, – додали в Інституті молекулярної біології.

Академія НАН України отримала з великою затримкою (лише вчора – 24.03.2020 р.) незначне фінансування для роботи зі створення і виробництва тест-систем і ІМБГ НАНУ перші виготовлені партії “Тест системи для діагностики коронавірусу COVID-19” (на 600 аналізів) передав для використання в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України та в Центр громадського здоров’я МОЗ України в м. Києві. Президія Академії веде інтенсивні перемовини з Кабінетом міністрів України щодо фінансування для виробництва наступних партій тест-систем“, – акцентував директор Інституту молекулярної біології Тукало.

Читайте також: У розпал пандемії окремі фармкомпанії дезінформують покупців, – розслідування

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE