Politerno > Україна і світ > Чому лікарям забороняють говорити правду про поширення коронавірусу та готовності до боротьби з ним, – волонтер

Чому лікарям забороняють говорити правду про поширення коронавірусу та готовності до боротьби з ним, – волонтер

  • 31 Березня, 2020
  • 1304 Переглядів
  • 0

В Одеській області критична ситуація з тестуванням на коронавірус, а також захистом медиків.

Про це повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці засновниця благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова.

Я отримала за сьогоднішній день десятки повідомлень від лікарів. Про пневмонії неясної етіології, які заповнюють лікарні міста і області. Про те, що не дозволяють робити тестування (ПЛР та експрес) згідно наказу 663 при відсутності у пацієнта епідеміологічного Аналізу та перебування в контактній країні. Про те, що швидкій допомозі заборонили викладати фотографії в соцмережі і повідомляти про те, чим і як вони забезпечені.

На фото: “респіратор маска”, яку видали лікарям на “швидкій”. Одеса-2020.

Про те, що в обласну привезли жінку з двосторонньою полісегментарною пневмонією, яку відмовилися госпіталізувати і тестувати в інфекційному відділенні, тому що “вона не була за кордоном”.

Про чоловіка в районній лікарні, у якого ввечері піднялася температура, а вже вранці сатурація була 56 відсотків і через годину зупинка серця. Реанімували 11 осіб. Усі лікарі тепер по суті контактні. Але хто ж знає, на що хворий пацієнт – тестів як не було так і немає ..

У 10 лікарні жінка з пневмонією лежала 8 днів. Переведена в інфекційне, підтверджений коронавірус. Питання, що з лікарями в десятій? Скільки змін контактували з пацієнтом? Хто їх ізолював? Відповідей немає“, – розповіла Ножевнікова.

Читайте також: Медичні установи Тернопільської області не готові до протидії коронавірусу, – медперсонал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE