Politerno > Тернопільщина > Тернопіль не буде запроваджувати комендантську годину у вихідні, – міськрада

Тернопіль не буде запроваджувати комендантську годину у вихідні, – міськрада

  • 10 Квітня, 2020
  • 1223 Переглядів
  • 0

У вихідні, 11 і 12 квітня, у Тернополі не будуть вводити комендантську годину, однак через зростання кількості хворих коронавірусом, правоохоронці будуть здійснювати посилене спостереження за дотриманням громадянами карантинних обмежень.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міськради.

За даними відомства, працівники Національної поліції, патрульної поліції і муніципальної інспекції будуть здійснювати постійне патрулювання вулиць міста, паркових зон, дитячих і спортивних майданчиків, а на контрольно-пропускних пунктах, обладнаних на всіх в’їздах до Тернополя, водіям і пасажирам автомобілів проводитимуть температурний скринінг .

В міськраді ще раз нагадали всім жителям Тернополя основні заборони, які діють в Україні з 6 квітня.

Так, не дозволяється:

— виходити на вулицю без захисної маски/респіратора на обличчі;

— переміщуватися групою осіб у кількості більше, ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років;

— відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;

— відвідувати спортивні та дитячі майданчики;

— перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

— самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

“Наголошуємо, що тернополяни, хто захворів на коронавірус чи контактував із хворим, хто повернувся з-за кордону, а також громадяни старші 60-ти років (за винятком тих, хто працює на об’єктах критичної інфраструктури міста) зобов’язані дотримуватися заходів із самоізоляції.

Для громадян, які планують на ці вихідні здійснити виїзд на власному легковому автомобілі за межі міста для проведення весняно-польових робіт, важливо також дотримуватися карантинних обмежень. Зокрема, забороняється в’їзд у міста чи села, які визначені осередком COVID-19, а знаходитися в транспортному засобі можуть не більше двох осіб (більше двох у випадку, якщо усі пасажири – члени однієї сім’ї)., – сказано в повідомленні.

У відомстві також нагадали, що за порушення правил карантину (ст.44-3 КУпАП) передбачена адміністративна відповідальність (штрафи від 17 до 34 тис. Грн), а також кримінальна відповідальність (позбавлення волі).

“Просимо з розумінням поставитися до тимчасових карантинним вимогам. Пам’ятайте про засоби індивідуального захисту!” – додали в міськраді.

У той же час на Закарпатті офіційно заборонили виходити на вулицю. Так, буде заборонено пересування в громадських місцях з 11 квітня 13:00 годин до 6:00 годин ранку понеділка 13 квітня.

Нагадаємо, учора стало відомо, що Кабінет міністрів розглядає можливість запровадження в окремих регіонах комендантської години на вихідних.

Читайте також: На коронавірус захворів пресвітер “кашкетників” Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE