Politerno > Україна і світ > Брехливі заяви ДБР повторюють байки російської пропаганди, – Бутусов

Брехливі заяви ДБР повторюють байки російської пропаганди, – Бутусов

  • 15 Квітня, 2020
  • 739 Переглядів
  • 0

Як колишній учасник військово-тактичної експертизи щодо подій на Майдані я просто вражений брехливими заявами Державного бюро розслідувань, які абсолютно суперечать встановленої картині злочину і повторюють байки російської пропаганди. Безграмотність, повне невігластво в справі Майдану, і нічого спільного з законністю.

Про це заявив журналіст і громадський діяч Юрій Бутусов.

Самі слідчі по Майдану глибоко обурені брехливими заявами керівництва ДБР. Генеральний прокурор Ірина Венедиктова, яка санкціонувала такі дії і контролює роботу ДБР, і виконуючий обов’язки глави ДБР Олександр Соколов, очевидно, не володіють матеріалами справи і прийняли не правові, а політичні рішення. Це видно із заяв ДБР.

14 квітня, ДБР повідомило:

«Відповідно до матеріалів крімінальних проваджень та встановленої хронології подій, розстріли на Майдані та приляглих вулицях у м.Києві 18.02.2014 розпочалися після підпалу офісу «Партії регіонів».

Це продовження заяви ДБР від 11 квітня:

«У відповідності до повного списку вбитих під час Євромайдану, у якому зазначені дата, час та місце їх смерті, вогнепальні поранення Кіщуку Володимиру, Сердюку Ігорю та Шаповалову Сергію спричинені 18.02.2014 з 13:50 год по 14:05 год на перехресті вулиць Інстітутської та Кріпосного провулку міста Києва. Тоді як смерть Захарова Володимира, в умисному вбивстві которого підозрюється Чорновол Т.М., настала в цею день до 13:00 рік. по вул. Липська, 10».

1. Масові вбивства в Маріїнському парку і на вулиці Інститутській було здійснено групами озброєних бандитів спільно з міліцією, і немає ніяких даних у справі, що це була якась помста за підпал офісу Партії регіонів. ЖОДЕН з убивць на Інститутській і в Маріїнському парку не встановлений і не затриманий! Звідки ці дані у ДБР? Хто повідомив? Навпаки, наявність в Маріїнському парку озброєних вогнепальною зброєю бандитів спільно з міліцією показує, що це влада планувала вбивства. Фейк №1.

2. Захаров задихнувся від диму в Офісі Партії регіонів, дійсно, в проміжку від 13.00 до 13.30. Але його тіло було виявлено не раніше 14.30. О 15.00 повідомлення про смерть співробітника Офісу розіслали депутатам ПР на телефони. Тобто, інформація про загибель пішла ПІСЛЯ вбивств в Маріїнському парку. Росія і банда Януковича хочуть виправдати накази вбивати майданівців показуючи, що дві сторони були рівні і що міліція з бандитами відповідали на провокації майданівців. Але в справі немає жодного доказу, що вбивства були відповідними діями. Фейк №2.

3. Чи здійснювала Чорновол умисне вбивство? Ні, для цього немає ніяких підстав, якщо подивитися, що саме сталося з Офісом ПР після того, як в нього кинули запальну суміш. Будівля не згоріла. Вигоріло близько 150 квадратних метрів ковроліну, внутрішні ушкодження виявилися невеликі. Будівля була відкрита постійно під час пожежі. Зайти і вийти міг будь-хто, що видно на всіх записах. Якби Захаров хотів врятуватися – він би просто не заходив в будинок. Але йому хтось доручив зайти, і без засобів захисту вже після початку пожежі Захаров спробував зайти наверх у технічне приміщення. Там він наковтався отруйного диму і задихнувся. Чорновіл не могла припускати, що там є такий Захаров, який захоче туди зайти. Ніякого причинно-наслідкового зв’язку між підпалом і загибеллю Захарова немає. Фейк №3.

4. ДБР висуває Чорновол звинувачення в умисному вбивстві, у якому немає ніяких доказів, але не висуває ніяких звинувачень тим, хто застрелив і забив палицями 8 майданівців в Маріїнському парку і на вулиці Інститутській.

Вісім беззбройних людей були застрелені і забиті на смерть міліцією і бандитами – і хто за це відповідає? Де вони, ці вбивці, яких нібито спровокували? Як ви можете звинувачувати когось у провокаціях, якщо ви не встановили тих, хто на вашу думку почав вбивати у відповідь?

5. Чому справу проти Чорновол забрали у профільного управління ДБР з розслідування подій на Майдані і передали в Київське управління, яке не володіє матеріалами справи?

Звинувачення Тетяни Чорновол в умисному вбивстві є очевидним замовленням РФ і буде використовуватися в інформаційній війні проти України. Очевидно, що і генпрокурор Венедиктова і в.о. глави ДБР Соколов знаходяться під впливом екс-глави адмінсітраціі Януковича Андрія Портнова і намагаються йому догодити. Відповідальність за правопорядок в повній мірі лягає на відповідальних керівників – на Януковича, його адміністрацію, його міністра МВС, його силовиків. Вони там не були стороною конфлікту – вони за законом відповідали, щоб громадян не вбивали. І самі стали вбивцями, які тепер намагаються виправдатися підпалом Чорновол.

На ефірі програми «Право на владу» і в особистому спілкуванні з керівництвом ДБР я говорив про ключове значення публікації військово-тактичної експертизи по Майдану. На жаль, замість публікації військово-тактичної експертизи, хронології загибелі людей і причинно-наслідкового зв’язку, керівництво ДБР зайнялося політикою – проросійською політикою, яка нічого спільного з законністю це не має.

Читайте також: Справою проти Чорновол просовують позицію захисту Януковича про “майдан як державний переворот” – Закревська

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE