Politerno > Україна і світ > У справі Приватбанку проти англійських компаній Суркісів український суд став на бік олігархів

У справі Приватбанку проти англійських компаній Суркісів український суд став на бік олігархів

  • 15 Квітня, 2020
  • 954 Переглядів
  • 0

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського районного суду, яким з Приватбанку стягується 7 млрд грн на користь 6 англійських компаній Суркісів.

Сьогодні, 15 квітня Київський апеляційний суд залишив в силі постанову судді Печерського районного суду Підпалого по фактичному стягненню з державного ПриватБанку $ 259 млн на користь офшорних компаній, пов’язаних з сім’єю Суркісів.

Апеляційна скарга була подана державним виконавцем Мін’юсту, а також ПриватБанком.

Як раніше повідомляли у ПриватБанку, ці гроші держбанк планує виплатити у вигляді дивідендів до держбюджету України. Але через такі рішення судів бюджет країни може не отримати ці кошти.

Суддя Печерського районного суду Києва Підпалий 25 лютого 2020 року, вирішуючи питання про роз’яснення ухвали про забезпечення позову компаній CAMERIN INVESTMENTS LLP, SUNNEX INVESTMENTS LLP, TAMPLEMON INVESTMENTS LLP, BERLINI COMMERCIAL LLP, LUMIL INVESTMENTS LLP, SOFINAM INVESTMENTS LLP (Офшори Суркісів – Ред), розгляд якого зупинено ще в 2017 році, фактично прийняв рішення, яким зобов’язав ПриватБанк виплачувати цим компаніям кошти, які були ними розміщені на рахунках Кіпрської філії Приватбанк ще в 2012-2014 роках, а також відсотки, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитного договорів до 17 лютого 2020 року – це $ 259 млн.

Читайте також: Печерський суд зобов’язав Приватбанк виплатити понад $200 млн офшорам Суркісів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE