Politerno > Україна і світ > Лукаш про українську політику: “соросотня” і “порохоботня”. Арахамія каже, що з “ЄС” коаліції немає

Лукаш про українську політику: “соросотня” і “порохоботня”. Арахамія каже, що з “ЄС” коаліції немає

  • 15 Квітня, 2020
  • 727 Переглядів
  • 0

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сподівається до кінця каденції нинішньої Верховної Ради “прожити в режимі монокоаліціі”.

Про це він сказав в ефірі каналу “Україна 24”, відповідаючи на питання про схожих голосуваннях за деякі питання і можливості коаліційного об’єднання з фракціями “Європейська солідарність” і “Голос”.

Якщо теоретично, з “Голосом” у нас дуже багато, я постійно вивчаю статистику, спільних голосувань, то з” ЄС “у нас дуже мало спільних голосувань. І звинувачувати або натякати, що у нас з “ЄС” може бути коаліція, – це неправда. І я думаю, що це ніколи не трапиться в цьому парламенті“, – сказав Арахамія.

Він додав, що партія “Слуга народу” “прийшла до влади, фактично, на провалах і на корупційних скандалах, який були пов’язані з попередньою владою“.

Тому ми точно ніколи в житті не дозволимо собі увійти з ними в коаліцію. Це виключений формат“, – підкреслив депутат.

У нас монокоаліція. І я дуже сподіваюся, що ми зможемо прожити в режимі монокоаліціі повний термін цього парламенту“, – резюмував глава фракції.

У той же час колишній міністр юстиції України Олена Лукаш в ефірі телеканалу 112 Україна заявила, що команда президента України Володимира Зеленського через одного складається з прихильників колишнього президента України Петра Порошенка.

«Це сіамські близнюки в кадровому сенсі, абсолютні сіамські близнюки. Ви не помічаєте, як кадри, які працювали з Порошенко, перекочували до Зеленського?» – зазначила Лукаш.

Вона нагадала, що нинішній міністр фінансів України Сергій Марченко – це колишній радник Порошенко і член виборчого списку партії колишнього прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Лукаш додала, що в Україні існує багато політичних команд і експертних спільнот, але вибір був зроблений на користь двох.

«Це представники іноземних резидентур, – ті, кого ми називаємо «соросотня», і члени команди Порошенко, – ті, кого ми називаємо «порохоботня», – заявила соратниця Януковича.

Читайте також: Торги продовжуються. Чим Зеленський розрахується з Коломойським за держбюджет

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE