Politerno > Україна і світ > Країни G7 та Євросоюзу приготувалися до виходу з карантину

Країни G7 та Євросоюзу приготувалися до виходу з карантину

  • 17 Квітня, 2020
  • 767 Переглядів
  • 0

“Велика сімка” (G7) погодила відновлення економічної активності на тлі пандемії коронавируса COVID-19, а Європейська комісія представила “дорожню карту” виходу Євросоюзу з масштабних карантинних обмежень.

Рішення лідерів G7 було прийнято на переговорах групи, які пройшли в форматі відео-конференції, передає AFP .

В Адміністрації президента США підтвердили дану домовленість.

Лідери “Великої сімки” доручили міністрам підготуватися до безпечного відновлення економіки.

В представленій  “дорожній карті” Єврокомісії наголошується, що терміни зняття карантинних заходів повинні встановлюватися, відштовхуючись від наступних критеріїв:

• епідеміологічний критерій (поширення хвороби має зменшитися і стабілізуватися протягом тривалого часу);

• потужність системи охорони здоров’я (наскільки зайняті реанімації, чи достатньо кількість медикаментів і медичних працівників);

• можливості моніторингу (чи масштабно тестувати людей і при необхідності ізолювати їх).

Також в Єврокомісії наголосили на важливості, щоб держави-члени мали загальний підхід до зняття карантинних заходів і координували дії для уникнення негативних ефектів.

У дорожній карті озвучені конкретні рекомендації членам ЄС щодо зняття карантинних заходів. Зокрема, обмеження повинні зніматися поступово, в кілька кроків.

Загальні заходи повинні замінюватися цільовими. Наприклад, мова йде про відновлення економічної активності, дезінфекції громадських місць і транспорту.

Внутрішні державні кордони ЄС повинні бути відкриті скоординовано. Зовнішні кордони повинні бути відкриті в другу чергу.

Читайте також: Чому в Україні коронавірус став політично забарвленим, тоді як у всьому світі до пандемії відносяться дуже серйозно?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE